FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 09-03-2024 12:05

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (8 Mart)

Irak'taki İslami Direniş İsrail'in Roş Pinna havaalanına bir dizi insansız hava aracı (İHA) göndererek tesisteki bir askeri alanı hedef aldı.

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (8 Mart)

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'un doğusundaki İsrail ordu karargahına bir drone aracılığıyla iki anti-personel mermisi attı.

Han Yunus şehrinin kuzeyindeki Hamad kasabasında 6 askerden oluşan İsrail piyade kuvvetini konutlardan birinin içinde pusuya düşürdü, tüm üyelerini öldürdü.

Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus'un batısında yer alan Hamad beldesindeki çatışma ekseninde İsrial askerleriyle şiddetli çatışmalara girip doğrudan kayıplar verdirdi.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı olan Ulusal Direniş Tugayları, Kudüs Tugayları ile birlikte işgal ordusuna roket ve havan saldırıları düzenledi.

Cenin Taburu, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Homeş yerleşimi civarında ihisi kritik 4 İsrail askerinin yaralanmasıyla sonuçlanan çifte operasyon gerçekleştirdi.

Irak İslami Direnişi, işgali altındaki Golan'daki İstihbarat Üssünü insansız hava aracıyla hedef aldı.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Rahib mevkiinde, İsrail askerlerinin konuşlandırılmasını top mermileriyle hedef aldı.

İşgal altındaki Kfer Şuba tepelerinde yer alan es-Semaka mevkiinin doğusunda İsrail askerleri ve araçlarından oluşan bir topluluğu füzelerle ve havan ateşiyle hedef aldı.

İşgal altındaki Kfer Şuba tepelerinde yer alan Ruvaysat el-Alem sitesini füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Cel el-Alem bölgesi civarında bir grup düşman askerini Felak-1 füzesiyle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Dişon mevkiindeki topçu mevzilerini Katyuşa roketleriyle hedef aldı.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com