DÜNYA
Giriş Tarihi : 24-02-2024 21:37

Brezilya Devlet Başkanı: İsrail’in Filistinlilere karşı yaptığı şey bir savaş değil soykırımdır..

Rio de Janeiro kentinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını bir kez daha "soykırım" olarak nitelendirdi.

Brezilya Devlet Başkanı: İsrail’in Filistinlilere karşı yaptığı şey bir savaş değil soykırımdır..

Lula da Silva, "İsrail hükümetinin Filistin halkına yaptığı şey bir savaş değil, soykırımdır çünkü kadınları ve çocukları öldürüyorlar. Askerler ölmüyor, kadınlar ve çocuklar hastanede ölüyor. Bu bir soykırım değilse, soykırımın ne olduğunu bilmiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Lula da Silva, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne de tepki göstererek "Bugün hiçbir şeyi temsil etmiyor, herhangi bir karar almıyor yani barış için hiçbir şey yapmıyor. Bugün dünyada ikiyüzlülük çok fazla, politika ise oldukça az.”

Gazze'ye Ekim 2023'ten bu yana yapılan saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 30 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Lula da Silva, "İnsanların, Gazze'de olup biteni anlamaması mümkün değil." diye konuştu.

Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira da açıklamasında, Siyonist İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Lula da Silva'ya yönelik "özür dileyip sözlerini geri alana kadar İsrail'de istenmeyen kişi olacağını" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Vieira, "onurlu bir duruş" sergilediklerini ve bu konudaki duruşlarını değiştirmeyeceklerini belirtti.

Lula da Silva, 18 Şubat'taki açıklamasında, Siyonist İsrail'in Gazze'yi işgalini, "soykırım" ifadesiyle nitelendirmiş ve Nazi lider Adolf Hitler'in yaptıklarına benzetmişti.

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com