FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 19-03-2024 06:51

Batı Şeria'da direniş büyüyor...

Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Şeria'daki gayri meşru Homeş yerleşimi yakınlarında 7 İsrail askerinin yaralandığı operasyondan sonra direniş örgütlerinin artan faaliyetlerine ilişkin 'uyarı' yaptı.

Batı Şeria'da direniş büyüyor...

Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre rejimin Gazze'deki soykırım harekatı devam ederken Ramazan ayı boyunca işgal güçleri ve Siyonist yerleşimciler, aktif olarak direnişin operasyonlarına maruz kaldı.

Geçtiğimiz hafta 7 rejim ordusu askeri uzaktan kumandalı bir patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralandı.

Gazete, direniş güçlerinin Batı Şeria'nın kuzey bölgelerinde bombalı operasyonlarını artırma eğiliminde olduğuna dikkat çekti.

Ramazan boyunca Silat ed-Dahr ve Homeş yerleşimleri arasındaki arazide bulunan rejim karakolu ateş altında kaldı.

Patlayıcı kullanımı Batı Şeria'da ivme kazanıyor ve Siyonist rejim nezdinde en büyük endişe, direnişin yüksek kaliteli patlayıcılar kullanması olarak gösteriliyor.

Bunun yanı sıra gazete, patlatıcı tedarikinde 'İran'ın rolü olabileceğini' öne sürdü. Haberde, "İran ve vekillerinin bu tür patlayıcılar sokmaya yönelik onlarca girişimi oldu, bu da önemli hasara neden olabilir ve bölgeyi tam ölçekli bir savaşa sürükleyebilir. Bu tür patlayıcıların şimdiye kadar tespit edilmemiş olması, girişimlerin sona erdiği anlamına gelmez," denildi.

'Samiriye Bölge Konseyi' Başkanı Yossi Dagan, rejim ordusu ve hükümetin bu olaya 'yeterince tepki vermemesini' eleştirdi.

Dagan, "Filistin Yönetimi ve Hamas bölgeyi Güney Lübnan'a çevirmek istiyor. Tüm hükümet ve ordu yüksek komutanlığı kuzey Samiriye'deki durumu düzeltmeli. Eğer kararlı bir adım atılmazsa durum sadece burada kötüleşmekle kalmayıp, daha önce defalarca olduğu gibi başka yerlere de sıçrayabilir," dedi.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com