DÜNYA
Giriş Tarihi : 17-10-2023 20:42

Ayetullah Hamaney: 'Siyonistlerin cinayetleri devam ederse Müslümanları ve Direnişi kimse durduram

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamaney, bugün sabah saatlerinde Tahran'daki İmam Humeyni (ra) Hüseyniyesi'nde öğrencilerle buluştu.

Ayetullah Hamaney: 'Siyonistlerin cinayetleri devam ederse Müslümanları ve Direnişi kimse durduram

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamaney konuşmasında başta Filistin olmak üzere bölgedeki meselelere de değindi.

İmam Hamaney, eğer Siyonistlerin saldırıları devam ederse, Müslümanların ve direniş güçlerinin sabrının tükeneceğini belirtti ve “Siyonist rejim ne yaparsa yapsın bu konudaki utanç verici ve küçük düşürücü yenilgisini ve başarısızlığını telafi edemeyecektir” dedi.

İmam Hamaney’in konuşmasının önemli başlıkları şöyle:

Bugün Ülkenin Seçkinlerinin Yeni Bir Yükselişe İhtiyacı Var

Bugün ülkenin seçkinlerinin yeni bir yükselişe ihtiyacı var. Bu yükseliş, hükümetin desteği ve hükümet bünyesindeki genç yetkililerin işbirliği ve tüm seçkin kesimlerin çabalarıyla yapılmalıdır.

Siyonistlerin Suç Ve Cinayetleri Devam Ettiği Sürece Müslümanları Ve Direniş Güçlerini Kimse Durduramaz

Eğer Siyonistlerin suç ve cinayetleri devam ettiği sürece Müslümanları ve direniş güçlerini kimse durduramaz. Siyonistler kimseye falanca işi filanca işi yapmasın demesin. Siyonist rejim ne yaparsa yapsın bu olaydaki rezil yenilgisini ve başarısızlığını telafi edemeyecektir

Bugün Gazze’de Yaşananlara Tepki Vermek Herkesin sorumluluğundadır/Seçkinler, Alimler ve Akademisyenler Kayıtsız Kalmamalıdır

İlmin de tıpkı fikri, mali, ve güç olmak üzere diğer tüm sahip olunan şeyler gibi sorumluluğu vardır. Tüm bunlar sorumluluk getiren şeylerdir. İlim de bu değerli şeylerden biridir. Eğer ilim sahibiyseniz, bu bilgi sizi sorumlu kılar. Bu, ilminizi halkın yararına kullanmanız ve bu ilmin size verdiği itibarı halkın yararına kullanmanız gerektiği anlamına gelir. Bu ilim ve bilgi insanlara hizmet etmelidir.

Allah-u Teala bu alanda ihmalde bulunmamaları konusunda alimlerden ve bilim insanlarından almıştır. Zalimin açgözlülüğüne ve mazlum açlığına tahammül edilmemeli ve tepki gösterilmelidir.

Bugün Gazze örneğinde bu tepki hepimizin sorumluluğundadır. Tepki göstermeliyiz. Gazze’de kimisi aç, kimisi bombardıman altında, yüzlercesi şehit oluyor. Alim, ister üniversite akademisyeni olsun, ister havza öğretim üyesi, hakkı tanımalı, doğrunun yanında durmalıdır. Alimlerin ve bilim adamlarının kayıtsız kalması caiz değildir.

Bugün ülkenin ilmi kuruluşlarından yenilikçi bir hamleye ihtiyacımız var.

Birkaç yıl önce bazı akademisyen ve üniversite öğretim üyeleriyle gerçekleştirdiğim toplantıda şunu belirttim; Büyüme hızımızın yüksek olduğu söyleniyor ama şu an büyüme hızımız bu kadar yüksek diye mağrur olmamalıyız, çünkü bu büyüme hızına rağmen hala bilgide gerideyiz, dünyaya kıysala bilim dünyasına kıyasla bilimsel anlamda gerideyiz.

Yeni bir bilimsel hareketlilik dönemine girmek için kendimizi hazırlamalıyız, bilimsel sıçramanın yapıldığı doğrudur, ilmi hareket iyi idi ama bugün geride kalmamak için ülkenin bilimsel kurumlarından yenilikçi bir harekete ihtiyacımız var.

Birçok kez söyledim; “İlim güçtür.” Dünya ülkelerinin bilinen zararlarından ülkeyi korumak istiyorsak ilk ve en önemli görev, bilimsel ilerlemedir. Geride kalırsak savunmasız kalırız.

Gelecek Parlak Ve Umut Vericidir

Yetenekli bir ulus büyüyebilir ancak her zaman büyüme fırsatına sahip olmayabilir.

Gelecek parlak ve ümit vericidir, ufuk parlak bir ufuktur. Ancak kendi tecrübelerimiz ve geçmişlerimiz bize mevcut durumu kullanmamız ve mevcut fırsatları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini söylüyor.

Bugün Allah'a hamdolsun ülkeye baktığımda irade var, motivasyon var, ilerleme kararlılığı var, yetenek var, bunu iyi değerlendirin. Eğer bugün isteme ve yapabilme fırsatını kullanmazsak, zulmetmiş oluruz.

İşgalci Siyonist Rejim Yargılanmalıdır

Bütün dünyanın gözünün önünde olan şey, Siyonist rejimin soykırım suçudur. Gaspçı Siyonist rejimi savunmak için ülkemizin yetkilileriyle görüşen bazı ülkelerin yetkilileri, Siyonist rejimi savunarak  Filistinliler neden sivilleri öldürdü? diye itiraz ediyorlar. Öncelikle bu ifade doğru değildir ve yerleşim yerlerinde (işgal altındaki topraklarda) yaşayanların hepsi silahlıdır, hadi sivil olduklarını varsayalım, Siyonistlerden Gazze’de bundan yüz kat daha fazla bir sivili öldürüyorlar. Gazze'de yaşamayan askerler, kalabalık merkezleri seçip sivilleri vuruyorlar... İşgalci Siyonist rejim yargılanmalıdır. Sadece birkaç gün içinde Gazze'de Filistinliler şu ana kadar kaç bin kişiyi kaybetti? Bu suç tüm dünya halklarının gözü önündedir. Bunlar yargılanmalıdır. Siyonist rejimin gaspçı hükümeti bugün yargılanmalıdır.

Yaşanan Son Cinayetlerden ABD Sorumludur

ABD hükümeti de bu konudaki sorumluluğunu kabul etmelidir. Elimizdeki çok sayıda bilgiye göre Siyonist rejimin son haftalardaki mevcut politikası Amerikalılar tarafından düzenleniyor. Yaşanan son suç ve cinayetlerden Amerika sorumludur. Bombardıman derhal durdurulmalıdır. Müslüman milletler öfkeli ve çok kızgınlar. Bunun işaretlerini, sadece İslam ülkelerinde değil, Los Angeles'ta, Hollanda'da, Fransa'da, Avrupa ülkelerinde, Batılı ülkelerde insanların toplantı ve protestolarında ve Müslümanlarda ve gayrimüslimlerde görebilirsiniz.

İslam ülkelerinin de durumu ortada. İnsanlar kızgın. Bu suç ve cinayet devam ederse Müslümanların ve direniş güçlerinin sabrı tükenecektir, onları kimse durduramaz. Bunu bilin. Falan grubun falanca, filanca işi yapmasına izin verilmemesini beklemeyin. Onların sabrı tükendiğinde kimse onları durduramaz. Bu bir gerçektir. Elbette Siyonist rejim ne yaparsa yapsın bu konudaki utanç verici ve küçük düşürücü başarısızlığı telafi edemeyecektir.’

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com