FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 08-10-2023 20:53

Aksa Tufanı harekatında İşgal rejimi ölü sayısının 600'e yaralı sayısının 2048'e çıktığını itiraf etti, 750 siyonistte kayıp!

Aksa Tufanı harekatında  İşgal rejimi ölü sayısının 600'e yaralı sayısının 2048'e çıktığını itiraf etti, 750 siyonistte kayıp!

İsrail işgal rejiminin Sağlık Bakanlığı, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları'nın başlattığı Aksa Tufanı harekatında şimdiye kadar işgalciler arasından öldürülenlerin sayısının en az 600'e, yaralananların sayısının ise 2048'e çıktığını açıkladı. Yaralılardan birçoğunun durumunun ise son derece kritik olduğu belirtildi. Dolayısıyla ölü sayısının daha da artması bekleniyor. 

İşgal ordusu sözcüsü dün (7 Ekim Cumartesi) akşam yaptığı açıklamada alay komutanı bir tuğgeneralinin Kerem Ebu Salim kapısında meydana gelen çatışmada öldürüldüğünü duyurmuştu. 

Kassam Tugayları mücahitleri Gazze etrafındaki yahudi yerleşim merkezlerinden ve işgal güçlerine ait askeri üslerden birçoğunda kontrolü ele geçirmiş durumdalar. Ayrıca etraftaki askeri noktalarda işgal güçleriyle mücahitler arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. 

The Jerusalem Post Gazetesi, pazar sabahı tahminlerin yaklaşık 750 İsraillinin kayıp olduğunu gösterdiğini duyurdu.

Bu bağlamda Siyonist medyası da Pazar günü Aksa Tufanı operasyonunda 100'e yakın İsrail askerinin esir alındığını bildirdi.

IRNA’nın Al Jazeera kanalına dayandırdığı haberine göre değerlendirmeler, bu 100 Siyonist esirin arasında siviller, askerler ve subayların da bulunduğunu gösteriyor.
Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde Pazar sabahı İsrailli esirlerin sayısının Binyamin Netanyahu'nun hayal ettiğinden çok daha fazla olduğunu açıkladı.

 Filistin Enformasyon Merkezi/ İrna

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com