DÜNYA
Giriş Tarihi : 23-11-2023 07:20

4 bin Ukraynalı Siyonist daha güvenli diye Ukrayna’ya geri döndü

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Batılı rejimleri Gazze Şeridi ve Ukrayna'daki insani durum konusunda çifte standart uygulamakla suçladı.

4 bin Ukraynalı Siyonist daha güvenli diye Ukrayna’ya geri döndü

Dün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki bir oturumda konuşan Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Ukrayna kökenli 4 bin İsrail vatandaşının daha güvenli olduğu için Ukrayna’ya geri döndüğünü açıkladı.

Rusya’nın BM Temsilcisi Vasily Nebenzya, “Onlar, sizin de çok iyi bildiğiniz gibi, gözümüzün önünde yıkılan Gazze Şeridi'nden onlarca, hatta yüzlerce kat daha güvenli olan İsrail'den anayurtlarına dönmeyi tercih ediyorlar” dedi.

Batılı rejimleri insani durumla ilgili olarak çifte standart uygulamakla suçlayan Rus diplomat şunları söyledi:

“Ukrayna'daki insani duruma ilişkin önceki toplantıda sorduğum soruyu bir kez daha tekrarlıyorum: Bu süre zarfında Gazze'deki insani durumla ilgili kaç toplantı yaptınız? Cevap vereyim: Bir tane bile değil. Bunun yerine Rusya'nın Ukrayna’da sivillere yönelik saldırı iddialarına ilişkin yalan ve iftiraları teşvik etmeyi tercih ediyorsunuz. Bir kez daha tekrar ediyorum; İsrail'den gelen göçmenler Ukrayna’ya dönmeye çalışıyor.”

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com