GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-10-2023 21:07   Güncelleme : 27-10-2023 19:46

Türkiye'den İsrail'e domates ihracatında' gerçek ortaya çıktı...

İsrail’in Kann Haber Kanalı, "Türkiye'den İsrail'e tarım ürünleri geldi" başlıklı bir haber yayınladı. Haberde ''Türkiye'den gelen dev bir gemi Hayfa limanına yanaştı. Gemide %80'i domates olmak üzere 4.500 ton sebze ve meyve bulunuyor.'' denildi.

Türkiye'den İsrail'e domates ihracatında' gerçek ortaya çıktı...

İsrail’in Kann Haber Kanalı, " Türkiye'den İsrail'e tarım ürünleri geldi" başlıklı bir haber yayınladı. Haberde  ''Türkiye'den gelen dev bir gemi Hayfa limanına yanaştı. Gemide %80'i domates olmak üzere 4.500 ton sebze ve meyve bulunuyor.'' denildi.

Haberde, 'Savaşta birçok tarım alanının zarar görmesi nedeniyle ithalat zorunlu kılındı.' ifadeleri yer aldı.

Bu haberin ardından Türkiye kamuoyu konu ile ilgili araştırmalara başladı ve haberin doğruluğunu teyit etmeye çalıştı.

Edinilen bilgilere göre, haber gerçek çıktı ve Türkiye’den İsrail’e söz konusu ihracat gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da olayı doğrulayarak “bağımsız bir işletmenin ticareti” olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “hükümet bu yardımı yapmış” algısının manipülatif olduğunu iddia ederken, bu ticarete kimin izin verdiği konusunu ise es geçti.

YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan “Türkiye, İsrail’e sebze meyve göndererek yardım ediyor.” iddiaları manipülasyon içermektedir.

Bahse konu haberlerde yer aldığı gibi Türkiye’nin ülke olarak İsrail’e herhangi bir yardımı söz konusu değildir. Uluslararası ticaret yapan bağımsız işletmelerin karşılıklı anlaşmaları gereği birbirleriyle deniz yoluyla yaptıkları ticaretin “Türkiye, İsrail’e yardım yaptı” şeklinde paylaşılması manipülasyondur.”

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com