GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-08-2023 11:28   Güncelleme : 29-08-2023 12:07

Selami Yurdan İstanbul'da anıldı: 'Şehid Selami Yurdan, beni meyhaneden çekip İslam'a kazandırdı'

Bosna mücadelesinin Türkiye’deki ilk şehidi Selami Yurdan, İstanbul’da Kudüs Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen program ile anıldı.

Selami Yurdan İstanbul'da anıldı: 'Şehid Selami Yurdan, beni meyhaneden çekip İslam'a kazandırdı'

Bosna mücadelesinin Türkiye’deki ilk şehidi Selami Yurdanİstanbul’da Kudüs Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen program ile anıldı. Selami Yurdan, 22 Ağustos 1992’de Sırplar tarafından cephede şehit edilmişti.

Programda Yurdan ailesi adına Selami Yurdan’ın ağabeyi Recai Yurdan söz aldı. Recai Yurdan, şehitleri anmanın ve anlamın önemine vurgu yaparak katılanlara aile adına teşekkürlerini bildirdi.

Daha sonra gazeteci Aydın Koral ve Akıncılar Hareketi Başkanı Mehmet Şahin şehitlerin hayatlarındaki ortak özelliklere temas ettiler. Şehitlerin Allah yoluna olan adanmışlıklarına dikkat çekilen konuşmalarda, Bosna cephesinden de anekdotlar aktarıldı. Mehmet Şahin, ‘Türkiye’de Yüksel ve Yurdan ailelerinin İslami hareket açısından çok özel bir yerleri olduğunu’ kaydetti.

Programın son kısmında ise Selami Yurdan’ın Kadırga’dan arkadaşları konuşma yaptı. Selami Yurdan’ın uzak-yakın herkese İslam’ı tebliğ ettiğini anlatan arkadaşları, ‘Gençleri İslam’a kazandırmakta inatçıydı. Herkesin maddi-manevi yardımına koşardı ve iş yerini bu sebeple öğlen açardı’ ifadelerine yer verdi.

 

Selami Yurdan’ın kendisini her türlü kötülüğün içinden çektiğini anlatan arkadaşı Kerim Demir, ‘Ben meyhaneciydim. Ona ne kadar kötü davrandıysam benden vazgeçmedi ve sonunda beni kazandı. Bir kitap verdi, iki verdi, dünya bize ters gelmeye başladı. Herkesle çatışır olduk, hayata o güne kadar bakmadığımız bambaşka bir açıdan bakmaya başlamıştık. Kim derdi Kumkapı meyhanecisi Kerim’in bu hale geleceğini?’ diye konuştu.

Program Ramazan Deveci tarafından yapılan dua ile sona erdi...

İslami Analiz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com