FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 11-10-2023 10:53

Savaşta beşinci gün: Suriye ve Lübnan da topa girdi; İsrail'de 1200 ölü, Gazze'de 900 şehit..

Savaşta beşinci gün: Suriye ve Lübnan da topa girdi; İsrail'de 1200 ölü, Gazze'de 900 şehit..

İsrail ve Filistin direnişi arasındaki çatışmalarda beşinci güne girildi. Terörist İsrail tarafında ölenlerin sayısı bin 200'ü aşarken, İsrail'in verdiği karşılık sonrası şehit olan Filistinli sayısı da 900'e ulaştı. Şehit olan Filistinlilerin 260'ını çocuklar, 200'ünü ise kadınlar oluşturuyor. Gazze'de tam abluka ilan edildi.

Hamas mücahitleriyle İsrail güçleri arasındaki çatışmalarda 5. güne girildi.  İsrail, Hamas'ın saldırılarına misilleme olarak Gazze'de çok sayıda hava saldırısı sürdürdü. Hamas ve İslami Cihad ise İsrail'in Aşkelon ve diğer kentlerini çok sayıda roketle vurdu.

İsrail ordusu, 7 Ekim Cumartesi sabahından bu yana öldürülen askerlerinin sayısının 169 olduğunu iddia etti. Siyonistlerde toplamda 2900'ü aşkın yaralı olduğu ve en az 200 kişinin de Hamas'ın elinde esir olduğu bildirildi.

SURİYE VE LÜBNAN DA TOPA GİRDİ
İsrail ve Hamas arasındaki sıcak çatışmalar devam ederken, İsrail ordusu Suriye ve Lübnan’a da saldırı başlatıldığını duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Suriye’den İsrail topraklarına çok sayıda havan topunun atıldığını, saldırının hemen ardından Suriye’ye topçu atışlarının başladığı belirtildi. İsrail ordusu, Lübnan’dan topraklarına 15 roket fırlatıldığını, 4 roketin Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğünü duyurdu. Bölgeden gelen bilgilere göre İsrail, Lübnan’a top atışları başlattı.

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com