DÜNYA
Giriş Tarihi : 04-06-2022 08:46

Rusya'dan Türkiye'nin Suriye sınırına askeri konuşlanmasına tepki..

Rusya'dan Türkiye'nin Suriye sınırına askeri konuşlanmasına tepki..

Türkiye'nin Suriye'de planladığı operasyona ABD'den sonra Rusya da karşı çıktı. Rus Dışişleri, güvenlik tehdidiyle ilgili sorunun sadece bu bölgelere Suriye askerlerinin konuşlandırılmasıyla çözülebileceğini vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, "Ankara'nın Suriye'deki mevcut zor durumu tehlikeli bir şekilde daha da kötüleştirecek eylemlerden kaçınmasını umduklarını" kaydetti.

Zakharova Rusya'nın desteklediği Beşar Esad yönetimine işaret ederek "Suriye Arap Cumhuriyeti'nin meşru hükümetinin rızası olmadan atılacak bu tür bir adım, Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün doğrudan ihlali olacaktır ve Suriye'deki tansiyonun daha da artmasına yol açacaktır" uyarısında bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çarşamba günü yaptığı açıklamada "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik Suriye sınır bölgelerinden gelen tehditlerle ilgili endişelerini anladıklarını belirtti, ancak sorunun sadece bölgeye Suriye askerlerinin konuşlandırılmasıyla çözülebileceğini vurguladı.

Hürsedahaber

Zehra

AdminAdmin