DÜNYA
Giriş Tarihi : 08-09-2022 16:16

Putin: Batılı ülkeler, yalnızca kendilerine fayda sağlayan eski dünya düzenini korumaya çalışıyor..

Putin: Batılı ülkeler, yalnızca kendilerine fayda sağlayan eski dünya düzenini korumaya çalışıyor..

Rusya Devlet Başkanı, Batı'nın bu ülkeyi dünya sahnesinden kaldırma çabalarını başarısızlığa mahkum olarak nitelendirdi.

Reuters'e göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'yı izole etmenin "imkansız" olacağını ve Moskova'nın Batı'nın Rusya'yı dünya sahnesinden uzaklaştırma çabalarına karşı koyacağını söyledi.

Doğudaki Vladivostok kentindeki bir ekonomik forumda konuşan Putin, Moskova'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarına yanıt olarak kapsamlı Batı yaptırımlarının uygulanmasının ardından Rusya'nın Orta Doğu ve İran pazarlarına girmek için daha fazla fırsat gördüğünü de sözlerine ekledi.

Batı'nın kendi davranış standartlarını diğer ülkelere empoze etmeye çalışan küstah girişimi

Putin şöyle devam etti: Batı egemenliğine gelince, salgının (Korona) yerini tüm dünyayı tehdit eden küresel nitelikteki diğer zorluklar almıştır. Batı'nın, diğer ülkelere davranış kalıpları empoze etmeye ve onları egemenliklerinden mahrum etmeye, onları kendi isteklerine boyun eğdirmeye yönelik küstah ve saldırgan girişimiyle yaptırım ateşinden bahsediyorum. Bu konuda olağandışı bir şey yok. Bu, Batı'nın toplu olarak on yıllardır izlediği politikadır.

Batılı ülkeler, yalnızca kendilerine fayda sağlayan eski dünya düzenini korumaya çalışıyor ve herkesi uygunsuz yasalara uymaya zorluyor. Yaşamak için icat ettiler ve düzenli olarak ihlal ettiler. Mevcut duruma bağlı olarak kendi çıkarları için sürekli değişen kurallar.

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com