DÜNYA
Giriş Tarihi : 17-09-2022 14:25   Güncelleme : 20-09-2022 11:10

İsrail'le normalleşmeye ses çıkarmayan Şankıti'den ilginç fetva: Suriye ile normalleşmek haramdır...

Filistin’deki Siyonist İsrail’in cinayetlerine sesini çıkarmayan ve işgalci rejimle normalleşmek için sıraya giren Müslüman ülkelerin liderleri hakkında tek kelime etmeyen Moritanyalı sözde alim Şankıti, Suriye yönetimiyle görüşen Hamas’ı hedef aldı.

İsrail'le normalleşmeye ses çıkarmayan Şankıti'den ilginç fetva: Suriye ile normalleşmek haramdır...

Moritanyalı İslam alimi Muhammed Hasan Dedu eş Şankıti, Suriye devletiyle ilişkilerin normalleştirilmesini yasaklayan bir fetva yayımladı.

Eş-Şankıti, Suriye devletiyle ilişkileri normalleştirme kararı alan Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas liderlerine de uyarılarda bulundu.

Hamas tarafı son olarak ilişkileri normalleştirme kararına işaretle Suriye yönetiminden "Kardeş Suriye" olarak bahsedilen bir açıklama yayımlamıştı.

Şankıti, Hamas’ın İran ile yakın ilişkiler içerisinde olması, Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’nin birçok defa İran'ı ziyaret etmisi ve Küresel terörürün hamisi ABD’nin şehit ettiği Kasım Süleymani için "Küdüs şehidi" olarak bahsetmesinden rahatsız olduğu defalarca dile getirmişti.

Siyonist İsrail’le hizmet!

İslam coğrafyasında Müslümanların birbiriyle olan münasebetlerinin geliştirilmesi hayati bir öneme sahipken ve Siyonist İsrail’in İslam dünyasına yönelik işgal politikaları had safhadayken, Şankıti’nin Müslümanları dikkatlerini başka tarafa çekmeye çalışması manidar bulundu.

Filistin topraklarını işgal edip, hergün yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden sivilleri katleden Siyonist rejimiyle normalleşen Arap rejimleri ve Müslüman ülke liderlerine yönelik sessizliği tercih eden Şankıti’nin bu çıkışı Siyonist İsrail’in yararına olduğu yönünde yorumlandı.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın son açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:

"- Suriye'ye yönelik Siyonist saldırganlık devam ederken, Şam ve Halep havalimanlarının bombalanmasını kınıyor, kardeş Suriye'ye desteğimizi teyit ediyoruz.

- Filistin halkının haklı davalarının yanında durdukları için Suriye Arap Cumhuriyeti yönetimine teşekkürlerimizi sunarız. Suriye'nin Arap ve İslam ülkeleri arasındaki konum ve rolünü yeniden kazanmasını dört gözle bekliyoruz. Suriye'nin istikrarı, güvenliği ve refahı için tüm samimi çabaları destekliyoruz.

- Suriye'nin toprak bütünlüğü ve halkının birliği konusunda kararlı tutumumuzu teyit ediyor ve buna yönelik her türlü ön yargıyı reddediyoruz.

- Milletimizi parçalamayı, bölmeyi ve kaynaklarını talan etmeyi planlayan Siyonist entrikalara karşı milletimizin yanında yer alıyoruz."

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com