DÜNYA
Giriş Tarihi : 15-10-2023 09:56   Güncelleme : 27-12-2023 01:49

İran Dışişleri Bakanı Hamas lideri ile bir araya geldi...

Katar'ı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanı Hamas lideri ile bir araya geldi...

Görüşmede Emir Abdullahiyan, Filistin meselesinin daha önce olduğu gibi İslam dünyasının en önemli meselesi olduğuna dikkati çekerek, "Filistin'e destek olmak dini, insani ve ahlaki bir sorumluluktur ve bugün her zamankinden daha fazla tüm Müslümanların, müminlerin ve özgürlüksever insanların Filistin'in ve onun mazlum halkının yanında olması gerekir.'' dedi.

Filistin direnişinin başarılı “Aksa Tufanı” operasyonunu tebrik eden Emir Abdullahiyan, ''Siyonistlerin Gazze halkına karşı işlediği savaş suçları artmıştır, çünkü Filistin halkından benzeri görülmemiş bir darbe yediler.'' ifadesini kullandı.

trbet

Emir Abdullahiyan, Siyonistlerin mazlum Gazze halkına yönelik vahşi saldırılarını durdurmak için İran'ın diplomatik çabalarnı sürdüreceğini dile getirerek, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkını desteklemekten asla geri adım atmayacağını vurguladı.

Emir Abdullahiyan, ''Aksa Tufanı operasyonu, aşırılılık yanlısı Netanyahu kabinesinin aralıksız işlediği suçlara, provokatif eylemlere, özellikle de Siyonistlerin Mescid-i Aksa saldırılarına karşı Filistin halkının doğal tepkisidir.'' değerlendirmesinde bulundu.

Gazze'deki durumua da değinen Emir Abdullahiyan, ''Siyonist rejimin Gazze'deki savaş suçları devam ederse bölgede her türlü olay yaşanabilir ve İran İslam Cumhuriyeti olarak Siyonistlerin savaş suçlarını durdurmak için çabalarımızı sürdüreceğiz.'' diye konuştu.

Bu görüşmeye dair Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada ise Heniyye'nin, Katar'ın başkenti Doha'd Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyetle bir araya geldiği kaydedildi.

Siyonist İsrail'in yoğun saldırılar düzenlediği abluka altındaki Gazze'deki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, direnişin ve Filistin halkının hedeflerini tümüyle gerçekleştirebilmesi için işbirliğinin sürdürülmesi konusunda mutabakata varıldı.

Heniyye, Aksa Tufanı'na yol açan "Batı Şeria'daki katliamlar, suikastlar ve yerleşim politikaları, Mescid-i Aksa'yı bölme ve Yahudileştirme girişimleri başta olmak üzere Siyonistlerin Kudüs ve Aksa'ya yönelik ihlallerini" ele aldı.

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com