DÜNYA
Giriş Tarihi : 11-01-2024 23:03

İran, Amerika’nın gasp ettiği gemisini geri aldı..

İran, Amerika’nın daha önce gasp edip ismini değiştirdiği Suez Rajan adlı petrol tankerine Umman Körfezi’nde el koydu.

İran, Amerika’nın gasp ettiği gemisini geri aldı..

- Reuters haber ajansının İran basınına dayandırdığı haberine göre İran, geçen yıl Suez Rajan adlı gemiye ABD tarafından el konulmasına misilleme olarak Perşembe günü Türkiye'ye giden Irak ham petrolünü taşıyan bir tankere el koydu.

Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) adlı İngiliz kuruluşu, kimliği belirsiz bir grup kişinin Umman Körfezi'nde bir gemiye saldırdığını ve gemiyle irtibatın kesildiğini bildirmişti.

Uluslararası deniz trafiğini izleyen Tanker Trackers adlı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Amerika’nın geçen yıl içindeki 1 milyon varil petrolle birlikte el koyduğu Suez Rajan gemisinin adının St Nikolas olarak değiştirildiğini hatırlattı.

Haberde İranlıların Amerika tarafından geçen yıl taşıdığı petrolle birlikte bir yıl önce gasp edilen St Nikolas tankerini taşıdığı petrolle birlikte Umman Körfezi’nde durdurduğu ve İran’ın Cask limanına çektiği bildirildi.

İngiliz deniz güvenlik firması Ambrey ve AIS'e de geçtiğimiz yıl İran petrolü taşıdığı için ABD tarafından el konulan Marshall Adaları bayraklı St Nikolas tanklerinin Umman'ın Sohar kenti yakınlarında seyrederken silahlı kişiler tarafından ele geçirilerek İran'ın Cask Limanına çekildiğini ve takip sisteminin kapatıldığını açıkladı.

Tanker Trackers X platformu üzerinden yaptığı açıklamada İranlıların bugün Umman Körfezi'nde el koyduğu St Nikolas tankerinin (9524475); Irak petrolü taşıdığını ve eskiden Suez Rajan olarak bilindiğini belirtti ve bir ABD şirketiyle bağlantılı olarak bir milyon varil İran petrolü taşıdığı için ABD rejimi tarafından gasp edildiğini hatırlattı.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com