FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 23-11-2023 21:45

Hamas Lübnan'da İsrail saldırılarında şehit olan Türkiyeli Şehitler için taziye mesajı yayınladı

Hamas Lübnan'da İsrail saldırılarında şehit olan Türkiyeli Şehitler için taziye mesajı yayınladı

Filistin cihadına desteğe giden Seyfullah Öztürk ve Yakup Erdal isimli iki Türkiye vatandaşı Filistin-Lübnan sınırında İsrail’in hava saldırısında şehit oldu.

Öztürk ve Erdal’ın olduğu araçta Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin El Kassam Tugayları’nın Lübnan yapılanmasının komutan yardımcısı Halil Hamid Araz da yer alıyordu. Araz da aynı saldırıda şehadet şerbeti içti.

Yakup Erdal’ın üç çocuğu vardı ve ailesi Adıyaman’da yaşıyordu. Erdal’dan geçen pazar gününden beri haber alınamıyordu. Seyfullah Öztürk ise Edirne’de yaşıyordu.

Hamas, ikisi Türkiyeli dört şehit için taziye mesajı yayınladı.

Bismillahirrahmanirrahim

"Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rab'leri katında rızıklanmaktadırlar."  (Âl-i İmran- 169)

İslami Direniş Hareketi Hamas'tan taziye mesajı

Büyük gurur ve onurlar, Allah'ın kader ve kazasına daha fazla bir teslimiyetle İslami Direniş Hareketi (Hamas), 21 Kasım 2023 Salı günü Güney Lübnan'a yönelik hain Siyonist bombardımanda yükselen (şehit olan) Lübnan ve Türkiye'den dört şehidimizi    Murabıt Filistin halkımıza, Arap ve İslam milletimize ve kardeş Lübnan ve Türkiye halklarına armağan eder.

Gazze Şeridi'nde acımasız Siyonist saldırganlığa ve soykırıma varan bir savaşa maruz kalan Filistin halkımızla dayanışma, destek ve yardım görevlerini yerine getirirken şehit olanlar:

◾ Şehit Ahmed Avz - Lübnan

◾ Şehit Bilal Öztürk - Türkiye

◾ Şehit Halid Minavi -Lübnan

◾ Şehit Yakup Erdal-Türkiye

Mescid-i El-Aksa'ya, Kudüs'e ve Filistin'e olan sevgilerini ve Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerine duydukları gıptayı  ifade eden ve fedakarlıklarıyla Arap ve İslam ümmetimizin nabzını tutan bu kahraman şehitlerin ruhlarına rahmet dilerken; Nazi işgali topraklarımızdan ve kutsallarımızdan, özellikle de Müslümanların ilk kıblesi ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'in İsra yeri olan mübarek Mescid-i Aksa'dan defedilene kadar, Nazi-Siyonist işgali tarafından hedef alınmalarının ümmetimizin  gençlerini ve dünyanın özgür insanlarını Filistinliler ve haklı davalarını desteklemekten, yardımlarını ve halkımızla dayanışmalarını sürdürmekten alıkoymayacağını teyit ediyoruz.

Allah Büyüktür ve zafer esirlerimizin, mahkumlarımızın, halkımızın ve ümmetimizindir.

Bu bir zafer ya da şehadet cihadıdır.

İslamiAnaliz/ Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com