FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 19-03-2024 06:54

Filistin Direnişi İsrail mevzilerini roket yağmuruna tuttu

Gazze Şeridi boyunca varlık gösteren Filistin Direnişi işgal güçlerine yönelik operasyonlarına devam ediyor.

Filistin Direnişi İsrail mevzilerini roket yağmuruna tuttu

Beyrut merkezli el-Meyadin kanalının haberine göre, Filistin medyası, Pazar akşamı Han Yunus'taki batı kampında Direniş savaşçıları ile İsrail işgal güçleri arasında yoğun çatışmaların devam ettiğini bildirdi. 

Savaşın 163. gününde Filistin Direnişi, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un çeşitli noktalarında İsrail işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara girmeye devam ediyor. 

Hamas'ın askeri kanadı el-Kassam Tugayları, Gazze'de tutulan esirlerle ilgili olarak İsrail'e "İsrail Nazi varlığı, esir askerlerine tattırdığı tadı halkımıza da tattırıyor" başlıklı resimli bir video mesajı gönderdi.

Söz konusu resimde, kuşatma altındaki Gazze'de yaşayan Filistin halkının, İsrail'in süren saldırganlığı nedeniyle ölüm, yıkım ve açlık gibi güç durumlara maruz kaldığı ve bu durumun eş zamanlı olarak Filistin Direnişinin elindeki esirleri de etkilediği ifade ediliyor.

İzzeddin el-Kassam Tugayları ayrıca direniş savaşçılarının Gazze Şehri'nin doğusunda bir casusluk operasyonu sırasında bir İsrail Sky Lark keşif uçağını düşürdüğünü doğruladı. 

Bunun yanısıra, Filistin İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları, savaşçılarının merkez valiliğin doğusundaki bir İsrail işgal askeri mevzisine havan topu saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Han Yunus kentindeki direniş ekseni üzerinde işgalci İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara girildi Aksa Tufanı Şehitleri Tugayları tarafından doğrulandı. 

Direnişin ortak operasyonları

Filistin'in kurtuluşu için Demokratik Cephe'nin askeri kanadı Şehit Ömer El Kassam Güçleri ve  Aksa Şehitleri Tugayları, İsrail işgal güçlerinin Gazze Şehri'nin güneyindeki toplantılarına kısa menzilli füzelerle saldırdı. 

Şehit Ömer El Kassam Güçleri sözcüsü Ebu Halid, Direniş savaşçılarının Han Yunus'un kuzeybatısındaki Hamad şehrinde ve ilerleme eksenlerinde İsrail işgal güçlerine makineli tüfekler ve roket güdümlü el bombalarıyla saldırdığını doğruladı. 

Sözcü, Mücahid Tugayları, Kudüs Tugayları ve el-Hüseyni gruplarıyla işbirliği içinde Şehit Ömer El Kassam Güçlerinin Gazze Şehrindeki el-Zeytun mahallesinin güneyinde İsrail işgal güçlerinin mevzilerine B107 roketleriyle saldırdığını, doğrudan isabet sağladığını ve işgal askerleri arasında teyit edilmiş kayıplara neden olduğunu duyurdu. 

En nihayetinde, Filistinli direniş grupları işgalci İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını püskürtmeye devam ederken, İsrail ordusu savaşın başlangıcından bu yana 249'u Gazze'nin karadan işgali sırasında olmak üzere öldürülen asker sayısının 592'ye ulaştığını itiraf etti. 

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com