DÜNYA
Giriş Tarihi : 16-01-2024 22:15

Erbil ve İdlib operasyonunun ayrıntıları..

İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün gece Erbil’de Mossad karargahına, İdlib’de ise IŞİD bağlantılı terör örgütüne yönelik füze operasyonlarının ayrıntılarını açıkladı.

Erbil ve İdlib operasyonunun ayrıntıları..

İran Devrim Muhafızları Ordusu yaptığı yazılı açıklamada, Erbil’de Mossad karargahını ve İdlib’de ise IŞİD ile diğer terör örgütü mevzilerini toplamda 24 füze ile vurduğunu ifade etti.

Açıklamada önce terör örgütü IŞİD’in Suriye’deki karargahının 4 adet ‘Hayber-Şiken’ füzesiyle vurulduğu belirtilirken Erbil’deki Mossad karargahının ise önce ülkenin batısından 4 füzeyle ardından da kuzeybatısından 7 füzeyle vurulduğu söylendi.

Açıklamada ayrıca Suriye’nin çeşitli bölgelerindeki terör örgütlerinin de 9 füzeyle vurulduğu bildirildi.

İran Devrim Muhafızları Hava ve Uzay Komutanlığı Komutanı General Ali Hacizade, terör örgütü IŞİD’in Kirman’daki bombalı saldırısına cevaben örgütün Suriye’nin İdlib ilindeki önemli mevzilerinin 1300 kilometre mesafeden imha edildiğini söyledi.

General Hacizade ayrıca İdlib’deki terör örgütlerine düzenlenen saldırıyla eş zamanlı olarak Fırat’ın doğusundaki IŞİD merkezlerinin de füzelerle yok edildiğini söyledi.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com