DÜNYA
Giriş Tarihi : 19-11-2023 19:18   Güncelleme : 22-11-2023 13:17

Ensarullah, Türkiye'den İsrail için yola çıkan gemiye Kızıldeniz'de el koydu

Ensarullah, Türkiye'den İsrail için yola çıkan gemiye Kızıldeniz'de el koydu

Ensarullah’ın, İsrail'e ait bir yük gemisine el koyduğu doğrulandı. İsrail ordusu, geminin İsrail için Türkiye'den yola çıkan bir gemi olduğunu duyurdu.

‘İsrailli şirketlere ait gemilere saldıracakları' tehdidi yineleyen Sana merkezli Yemen Silahlı Kuvvetleri ve Ensarullah, İsrail yük gemisini ele geçirdi. Tel Aviv yönetimi ise, söz konusu geminin İsrail'e ait olmadığını bildirdi. İsrail ordusunun açıklamasında, Kızıldeniz'de alıkonulan geminin Türkiye'den Hindistan'a gitmek üzere yola çıktığı aktarıldı. 

El Cezire, İsrailli yetkililerin daha sonra geminin İsrailli bir iş insanına ait olduğunu doğruladığı yönünde ajanslara sondakika haber olarak geçti.

Geçtiğimiz saatlerde açıklama yapan Yemen Silahlı Kuvvetler askeri sözcüsü Yahya Seri, İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını ifade etmişti. Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara bir tepki olarak İsrail gemilerini hedef alacaklarını tekrarlayan Seri, İsrail ve ABD'yi abluka altındaki Gazze Şeridi'nde "soykırım" yapmakla suçlamıştı.

Ensarullah ve İsrailli yetkililer geminin ele geçirildiği bilgisini doğruladılar. (Kaynak: duvar/El-Cezire)

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com