FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 08-01-2024 21:28   Güncelleme : 11-01-2024 23:31

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (8 Ocak)

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, bugün İsrail hedeflerine yönelik 5 operasyon gerçekleştirdi.

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (8 Ocak)

Irak İslami Direnişi Suriye'deki ABD'nin Rumeylan üssünü insansız hava araçlarıyla vurdu.

Batı Şeria'da birçok noktada İsrail güçleriyle Direniş savaşçıları arasında çatışmalar çıktı. Batı Şeria'daki çatışmalarda Aksa Şehitleri Tugaylarıı, Kudüs Tugayları, Mücahid Tugayları, Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları ve birçok savaşçı grup sahada aktif olarak yer aldı.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Sderot, Nir em ve Gazze sınırındaki yerleşim yerlerini ağır roket bombardımanıyla bombaladı.

Han Yunus merkezinde İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara giren Kudüs Tugayları, İsrail araç ve askerlerini havan toplarıyla vurdu.

Mücahid Tugayları, Gazze Şehri eksenlerindeki İsrail araç ve askerlerinin toplantılarını F9 tipi füzelerle bombaladı. Bureyc kampında da şiddetli çatışmalara giren Mücahid Tugayları, bir İsrail zırhlı aracını patlayıcılarla vurdu.

El-Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus'un orta ve doğu kesimlerinde İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Hamas'ın askeri kanadı olan El-Kassam Tugayları, Bureyc kampının doğusunda bir İsrail askerini öldürdü ve Tel Aviv'i füzelerle bombaladı.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, el-Mahatta ekseninde ve Han Yunus'un doğusunda İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi. Ayrıca, Deyir el-Balah'ın kuzeydoğusunda İsrail askerleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı olan Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Gazze'nin doğusunda İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara girdi ve 3 askeri aracı kısmen imha etti.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, bugün İsrail hedeflerine yönelik 5 operasyon gerçekleştirdi.

Hadab al-Bustan, Şatula ve Şeba Çiftliklerindeki İsrail hedeflerini uygun silahlarla vuran Hizbullah, Ruvaysat el-Alam ve Cel el-Alam bölgelerindeki İsrail hedeflerini füzelerle vurdu.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com