FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 28-12-2023 22:21

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (28 Aralık)

Irak direnişi, 18 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'deki ABD üslerine yönelik 100'den fazla saldırı gerçekleştirdi.

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (28 Aralık)

Direniş Ekseni güçleri Irak, Suriye, Batı Şeria, Gazze ve Lübnan’dan İsrail rejimine ait hedefleri vurdu.

Irak ve Suriye 

Irak İslami Direnişi bugün, Suriye sınırında işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki İlyad yerleşiminin güneyinde yer alan İsrail ordusuna ait kritik bir askeri tesisi ve Erbil'in kuzeydoğusunda Mossad'a bağlı bir teknik casusluk merkezini vurduğunu açıkladı. Ayrıca Suriye'deki Koniko petrol sahasındaki ABD üssünü füzelerle vurdu.

Batı Şeria

Batı Şeria'da başta Nablus, Cenin; Ramallah ve Tulkerm olmak üzere birçok noktada İsrail güçleri ile Filistin direnişi arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. İsrail güçlerinin kamplara yönelik baskınlarına karşı tüm direniş grupları sahada yer alıyor.

Gazze:

Mücahid Tugayları, Han Yunus'un doğusundaki İsrail askeri sevkiyat sahasını ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı olan Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Han Yunus'un doğusundaki İsrail askeri araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

El Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus'un doğusunda İsrail askerleri ile yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi ve 1 İsrail askerini öldürdü.

Hamas'ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'nin çeşitli eksenlerinde 11 Merkava tankı, 1 askeri buldozeri, 8 askeri aracı ve 1 zırhlı personel taşıyıcı aracı çeşitli patlayıcılarla imha etti.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kampının doğusunda bir İsrail helikopterini SAM-18 füzesiyle hedef alan Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusunda toplanan İsrail askerlerini, el-Rayyis bölgesindeki birliği ve el-Meghazi'deki komuta merkezini havan toplarıyla vurdu.

Ayrıca Kassam savaşçıları, Han Yunus şehrinin doğusunda bir İsrail piyade kuvvetini anti-personel patlayıcılarla vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, ‘Aynu’s Salis’ bölgesini yoğun füze salvosuyla, Bureyc kampının doğusundaki İsrail askerlerini ve araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

Gazze'nin doğusundaki Tuffah ekseninde iki adet RPG mermisi ile iki askeri aracı vuran Kudüs Tugayları, Zeytun mahallesinin güneydoğusundaki bir İsrail komuta ve kontrol merkezini füze ve havan toplarıyla vurdu. 

Ayrıca Kudüs Tugayları, Han Yunus'taki 86. Tepedeki askeri birlikleri füze bombardımanıyla ve kuzeydeki İsrail ordusuna ait bir operasyon merkezini havan toplarıyla vurdu.

Lübnan 

Hizbullah, İsrail'e yönelik bugün 5 operasyon gerçekleştirdi. Batı el-Celil’e 100 füze ve 20’den fazla insansız uçak saldırısı yaptı.

Hizbullah, Şebaa Çiftlikleri'ndeki Samaka bölgesindeki İsrail hedeflerini, Honin kışlasındaki askeri birlikleri ve Kiryat Maar'daki İsrail topçu mevzilerini uygun silahlarla vurdu.

Ayrıca Mitat kışlası ve Ramim kışlasını da uygun silahlarla, tam isabetlerle vurdu.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com