FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 24-12-2023 22:50   Güncelleme : 29-12-2023 07:21

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (24 Aralık)

Gazze'de Filistin Direnişi ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalarda çok sayıda İsrail askeri öldürüldü...

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (24 Aralık)

Dün gece saatlerinde Yemen'in batı kıyılarında çok sayıda patlama olduğu iddia edildi. 

Bugün ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, 2 geminin füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığını, ancak gemilere isabet olmadığını iddia etti.

Ensarullah Siyasi Büro Sözcüsü ise yaptığı açıklamada Yemen Donanması'na ait bir insansız uçağın Kızıldeniz'de keşif görevi yürütürken, bir ABD savaş gemisi tarafından füzelerle vurulduğunu duyurdu.

Açıklamada savaş gemisi tarafından atılan füzelerden biri, Kızıldeniz'de Rusya limanlarından gelen Gabon Cumhuriyeti'ne ait bir geminin yakınında patladığı belirtildi.

Gazze:

Mücahid Tugayları, Cibaliya ve Şeyh Rıdvan eksenlerinde İsrail güçleriyle yakın mesafeden çatışmalara girdi. Çatışmalarda İsrail askerlerinin askeri malzemelerine el konuldu.

Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, Cuhr ed-Diyk bölgesindeki İsrail askerlerini 114 mm'lik kısa menzilli Racum roket sistemiyle vurdu.

Gazze'nin çeşitli eksenlerinde İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara giren Kassam Tugayları, Cuhr ed-Diyk bölgesinde İsrail askerlerini anti-personel patlayıcılarla vurdu ve 6 İsrail askerini öldürdü. 

Ayrıca aynı bölgede bir binada saklanan 10 İsrail askerini güçlendirilmiş TBG füzesiyle vurdu.

Cibaliye kampındaki çatışmalarda biri binbaşı olmak üzere 3 İsrail askeri de Filistinli direnişçiler tarafından öldürdü.

El Kassam Tugayları, Gazze'nin farklı bölgelerinde 3 Merkava tankını Yasin-105 patlayıcılarıyla imha etti.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları el-Zelal Camii çevresindeki İsrail askerlerini Roket ve havan toplarıyla, el-Zeytun bölgesindeki ve Han Yunus'ta askeri birlikleri ve Sufa'daki İsrail askeri mevzilerini de ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Gazze'nin çeşitli eksenlerinde İsrail askerleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara giren Kudüs Tugayları, 1 Merkava tankı ve 3 askeri aracı imha etti.

Lübnan 

Hizbullah’ın askeri kanadı İslami Direniş, bgün İsrail hedeflerine yönelik 4 operasyon gerçekleştirdi.

Hizbullah, Dişhon'daki İsrail mevzilerini füzelerle, Dhahira ve Honin bölgesindeki İsrail askerlerini de uygun silahlarla vurdu.

Hizbullah, Güney Lübnan'da sivillerin ve köylerin İsrail tarafından vurulmasına tepki olarak ise Avivim yerleşiminde bir binayı uygun silahlarla vurdu.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com