FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 24-03-2024 08:02

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (23 Mart)

İngiliz Deniz Ticareti Operasyon Merkezi, Kızıldeniz'de seyreden bir geminin tanımlanamayan bir füze tarafından vurulduğunu ve alev aldığını bildirdi.

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (23 Mart)

El-Kassam Tugayları'nın 23 Mart'taki operasyonları:

Gazze Şehri'nin batısındaki el-Şifa Hastanesi yakınındaki İsrail askeri aracını Yasin-105 roketiyle hedef alındı.

Gazze Şehri'nin batısındaki el-Şifa Hastanesi yakınındaki bir binada saklanan İsrail askerlerinin oluşturduğu bir tabur TBG roketiyle hedef alındı ​​ve bu durum çok sayıda can kaybına yol açtı.

Gazze Şehri'nin batısındaki el-Şifa Hastanesi’nin civarında bulunan bir grup İsrail kuvveti havan toplarıyla bombalandı.

Gazze Şehri'nin batısındaki el-Şifa Hastanesi’nin güneyindeki İsrail askeri aracını (APC) Yasin-105 roketiyle hedef aldı.

Gazze Şehri'nin batısındaki el-Şifa Hastanesi’nin güneyindeki üç Merkava tankını Şavat patlayıcıları ve Yasin-105 roketleriyle hedef alarak can kayıplarına neden oldu.

Kudüs Tugayları'nın 23 Mart'taki operasyonları:

Kudüs Tugayları - Cenin Tugayı, İsrail Salem askeri kampını ağır silahlarla hedef aldı ve olay yerinden güvenli bir şekilde çekildi.

Kudüs Tugayları-Tulkarm Tugayı, Nur Şems kampındaki savaşçılarına düzenlenen suikasta misilleme olarak beş İsrail askerini taşıyan bir aracı hedef aldığı.

Tulkarm'da pusuya düşürülen bir İsrailli subay ve askerin öldürüldüğünü duyurdu

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 23 Mart'taki operasyonları:

Gazze şehrinin batısındaki Şifa Hastanesi çevresinde İsrail askerleri ve askeri araçlarının bulunduğu topluluk 60 kalibrelik havan toplarıyla bombalandı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Beyt Hanun şehrinin doğusundaki el-Bura bölgesinde İsrail askeri aracı RPG'lerle hedef alındı.

Gazze Şehri'nin batısındaki el-Şifa Hastanesi çevresindeki İsrail güçlerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla bombaladı.

İsrail güçleri, Aksa Şehitleri Tugayları'nın cuma günü Ramallah'ta gerçekleştirdiği silahlı saldırıda elit bir askeri güç olan  'Duvdevan' birliğinden bir subayın öldürüldüğünü duyurdu.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri’nin 23 Mart'taki operasyonları:

El-Vahde Caddesi'nde ve Gazze Şehri'ndeki el-Şeti kampının dış mahallelerinde İsrail güçleriyle patlayıcı maddeler kullanarak çatışmaya girdi.

Deyr el-Balah şehrinin güneyindeki el-Baraka bölgesindeki İsrail askeri personeline RPG mermisi atıldı.

El-Asife Güçleri’nin 23 Mart'taki operasyonları:

El-Zeytun Mahallesi’nde makineli tüfekler ve anti-personel silahlar kullanarak bir İsrail piyade gücüne saldırdı..

Hizbullah'ın 23 Mart'taki operasyonları:

Doğu sektörü:

Yerel saatle 12.00 sıralarında Ramim kışlası top mermileriyle hedef alındı.

Yerel saatle 12.20 sıralarında “Kfar Blum” hava savunma sahasındaki iki Demir Kubbe platformu çok sayıda drone tarafından hedef alındı.

Yerel saatle 13:10 civarında, Şebaa Çiftlikleri'ndeki radar sahasındaki gözetleme ekipmanı uygun silahlarla hedef alındı.

Yerel saatle 13:15 civarında Bayad Blida bölgesi uygun silahlarla hedef alındı.

Yerel saatle 16.50 civarında Kafr Şuba'daki Ruveysat el-Alem bölgesi top mermileriyle hedef alındı.

Batı sektörü:

Yerel saatle 17.55 civarında el-Malikiye bölgesi top mermileriyle hedef alındı.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com