FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 22-11-2023 21:06

Direniş Ekseni cephesinde bugün (22 Kasım)

İsrail rejimi güçlerinin Gazze’ye saldırıları sürerken Direniş Ekseni güçleri de Filistin, Lübnan, Irak ve Suriye cephelerinde İsrail ve Amerikan hedeflerini vurdu.

Direniş Ekseni cephesinde bugün (22 Kasım)

Bugün 22 Kasım Çarşamba günü itibariyle Direniş Ekseni cephelerindeki operasyonlar şöyle gerçekleşti. 

Filistin 

Filistinli direniş grupları, 21 Kasım Salı akşamı Askalan’a füze saldırısı yaptı. Bunun ardından da Tel Aviv’e yönelik yoğun bir füze operasyonu yapıldı. 

22 Kasım Çarşamba gündüz saatlerinde Gazze Şeridi'ndeki Sderot, Nir A’am ve Kefer İzza'ya yönelik füze saldırısı yapıldı.

Lübnan 

Hizbullah, 21 Kasım Salı günü Güney Lübnan’da İsrail saldırıları sonucunu hayatını kaybeden 2’si gazeteci 4 sivil için İsrail’e yönelik operasyonlarını arttırarak devam etti. 

İsrail’in Lübnanlı gazetecileri öldürdüğü gün, gece saatlerinde de İsrail’e yönelik operasyonlarını sürdüren Hizbullah, yerel saatle 23:50'de İsrail ordusuna ait Bayad Blida sahasında lojistik destek ekibine ve teçhizatına yönelik saldırı gerçekleştirdi.

22 Kasım’da da yerel saatle 16.50'de yine Bayad Blida’da İsrail askerlerinden oluşan bir topluluğa saha şartlarına uygun silahlarla saldırdı. Açıklamada İsrail askerleri arasında ölenler olduğu kaydedildi.

Hizbullah, çarşamba günü yerel saatle 12.15'te Rahib bölgesinde İsrail ordusunun askeri mevzilerini 2 Burkan füzesiyle vurdu. 

Yerel saatle 12.25'te de Bayad Blida bölgesinde İsrail ordusunu hedef aldı ve doğrudan isabetler sağladı. 

Çarşamba günü öğlen saat 12.50'de  İsrail’e ait Yiftah Kışlası saha şartlarına uygun silahlarla vuruldu. 

Yerel saatle 13.15'te Zarit Kışlası civarında İsrail askerlerinin bir piyade mevzisini iki Burkan füzesiyle vuran Hizbullah yerel saatle 13.35'te de İsrail ordusuna ait Ramya bölgesine uygun silahlarla saldırı düzenledi. 

Hizbullah, saat 14.15'te Lübnan’ın Rumeyş kasabasının karşısındaki İsrail ordusunun Mitat kışlasını vurdu. Yerel saatle 15.15'te de el-Malikiye sahasında İsrail askerlerinin toplandığı alan uygun silahlarla vuruldu.

Irak/Suriye 

Irak'taki İslami Direniş, Suriye’nin Haseke ilindeki ABD’ye ait Şeddadi üssünü füzelerle vurdu. 

Irak'ın batısındaki Amerikan güçlerinin bulunduğu Ayn el-Esed üssüne birkaç saat arayla 2 roket saldırısı yapıldı. 

Irak İslami Direnişi, Amerika’nın Erbil’deki el-Harir üssünün insansız uçaklarla bombalandığını duyurdu. 

Amerikalı bir resmi yetkili dün Ayn el-Esed üssüne yapılan füze saldırısında, 10 Amerikan askerinin yaralandığını açıkladı. 

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com