FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 02-01-2024 20:41

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (2 Ocak 2024)

Direniş Ekseni güçleri, bugün de Suriye, Irak ve Lübnan’da Gazze halkına destek operasyonlarını sürdürdü.

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (2 Ocak 2024)

Suriye'den işgal altındaki Golan'da bulunan İsrail hedefleri füzelerle vuruldu. 

Irak İslami direnişi, Suriye’de bulunan Karyetu’l Hadra’daki ABD üssünü insansız hava araçlarıyla vurdu.

Kuzey Irak'ta Erbil Havalimanı yakınındaki ABD üssüne intihar İHA'larıyla saldırı düzenlendi. 

Suriye'deki Şeddadi ABD üssü çok sayıda füzeyle vuruldu. Suriye'de Rumeylan yakınındaki Ebu Hacer ABD hava üssü ve el-Malikiye’deki ABD üssü kamikaze insansız hava araçlarıyla vuruldu. 

El Kassam, füze salvosu ile Gazze Şehri'ndeki Tuffah mahallesinin doğusundaki düşman birliklerini hedef aldı. 

Kassam Mücahidleri, Gazze Şehri'nin Tuffah mahallesindeki bir binada saklanan özel bir İsrail birliğini güçlendirilmiş TBG mermisiyle vurdu. 

El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureyc mülteci kampının doğusunda Merkava tankını Yasin-105 roketiyle vurdu. 

El Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin güneydoğusunda işgal güçlerinin araçları ve askerlerden oluşan bir topluluğu havan toplarıyla imha etti.

El Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin güneydoğusundaki Ma'an bölgesinde gerilla eylem patlayıcısı ile bir zırhlı personel taşıyıcı aracı imha etti. 

El Kassam Tugayları, Han Yunus’ta farklı noktalarda 2 Merkava tankı vurdu. Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureyc mülteci kampının kuzeydoğusundaki sıfır noktasından 5 İsrail askerini öldürdü. 

Kudüs Tugayları Bureyc kampının doğusundaki Takaddum ekseninde top mermisi (RBG) taşıyan bir askeri buldozeri hedef aldı. 

Kudüs Tugayları ayrıca Han Yunus'un Mahatta bölgesindeki askeri birlikleri 60 kalibrelik normal havan toplarından oluşan bir saldırıyla imha etti. İsrail askerleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara giren Kudüs Tugayları, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureyc kampının ileri bölgelerinde İsrail birliklerine kayıplar verdirdi. 

Kudüs Tugayları, 60 kalibrelik normal havan toplarıyla saldırılar yaparak Han Yunus'un merkezindeki İbadurrahman Camii çevresindeki askeri birlikleri bombaladı. Han Yunus'un doğusundaki Ma'an bölgesindeki Zeer Kavşağı civarındaki düşman askerlerinin oluşturduğu bir topluluğu 60 kalibrelik normal havan toplarıyla vurdu. 

Lübnan

Hizbullah Zarait kışlası ve Birkat Rişa bölgesindeki İsrail hedeflerini uygun silahlarla vurdu. İsrail rejiminin Safed'in kuzeydoğusundaki İllit'te yeni oluşturduğu 91'inci Komuta Karargahı Hizbullah tarafından insansız hava araçlarıyla vuruldu. 

Ramim kışlasının yanındaki teknik ekipmanlar uygun silahlarla vuruldu el-Merc sahası civarındaki İsrail hedefleri de Hizbullah tarafından füzelerle vuruldu.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com