FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 18-01-2024 21:18

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (18 Ocak)

Suriye'den işgal altındaki Golan'daki İsrail hedefleri 8 füzeyle vuruldu ve füzeler hava savunma sirenlerini etkinleştirmedi.

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (18 Ocak)

Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Deniz Kuvvetleri, ABBD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırısına tepki olarak, Aden Körfezi'nde Amerikan gemisi 'GENCO picardy'i deniz füzeleriyle vurdu.

Batı Şeria'da el-Halil, Nablus, Ramallah, Tulkarem, Salfit ve Kalkilya'da İsrail güçleri ile Direniş güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Irak İslami Direnişi, Suriye'deki Kamışlı Havalimanı'nın batısında bulunan ABD Hemo üssünü insansız hava araçlarıyla vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Bureyc kampı bölgesinde 1 askeri aracı ve 1 askeri buldozeri RPG mermileriyle vurdu. Aynı bölgede Ebu Medyen ekseninde toplanan İsrail askerini ve Ebu Safiye kapısı yakınlarındaki İsrail asker ve araçlarını havan toplarıyla bombaladı.

Bureyc kampında bir İsrail casus quadcopter tipi insansız hava aracını düşüren Kudüs Tugayları, Cebel el-Reyyis'teki İsrail araç ve askerlerinden oluşan topluluğu güdümlü füzelerle vurdu.

Kudüs Tugayları savaşçıları, Cibaliye'nin doğusunda ön saflarda İsrail askerleriyle yakın mesafeden çatışmalara girdi. Han Yunus merkezi, doğusu ve güneyinde de İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve tanksavar toplarıyla çatışmalara girdi.

Hamas'ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları, Han Yunus'un güneyinde bir evde konuşlanmış olan bir İsrail gücünü TBG top mermisi ile hedef aldı ve 5 İsrail askerini öldürdü.

Han Yunus'un doğusunda Beni Suheyla'da 30 askerden oluşan bir İsrail birliğini çekilmek için girdikleri evde havaya uçuran Kassam Tugayları, Cibaliye'nin doğusunda 12 askerden oluşan bir İsrail piyade kuvveti ile çatışarak 4 askeri öldürdü.

El-Kassam Tugayları çeşitli cephelerde 4 Merkava tankı, 4 askeri buldozeri,3 zırhlı personel taşıyıcı aracı imha etti ve Cibaliye'nin doğusundaki İsrail güçlerini havan toplarıyla bombaladı.

Cebel el-Reyyis'te bir zırhlı personel taşıyıcı aracı Yasin-105 patlayıcılarla vuran Kassam savaşçıları, bölgedeki İsrail askerleriyle yoğun çatışmalara girdi.

Kassam Tugayları, el-Aclin bölgesinde bir bina içerisine barikat kuran İsrail özel birliğini TBG toplarıyla hedef aldı ve el-Tuffah Mahallesi’nin doğusunda bir tünel girişinde İsrail güçlerini havaya uçurdu.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Han Yunus, Cibaliye, Şeyh Rıdvan mahallesinin doğusu başta olmak üzere birçok cephede İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Ayrıca Han Yunus'ta İsrail askeri araçlarını tandem top mermileriyle vurdu.

Mücahid Tugayları, Cibaliye'nin doğusundaki ilerleme eksenlerinde İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

El-Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayı, Han Yun'ta ilerleme eksenlerinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi ve bölgedeki İsrail askeri mevzilerini havan toplarıyla bombaladı.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail'e yönelik 5 operasyon gerçekleştirdi.

Birkat Rişa, Malikiye, el-Raheb bölgelerindeki İsrail askeri hedeflerini uygun silahlarla vuran Hizbullah, Admit kışlası ve Kfar Şuba'daki İsrail askerlerini füzelerle bombaladı.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com