FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 11-01-2024 23:06

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (11 Ocak)

Direniş Ekseni’nin Gazze ve Lübnan’daki bileşenleri İsrail hedeflerini vururken Irak İslami Direnişi, Suriye ve Irak'ta Amerikan üslerine saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (11 Ocak)

Irak İslami Direnişi, Kuzey Irak'taki Erbil havaalanı yakınında yer alan Amerikan üssünü insansız hava araçlarıyla, Suriye'deki Şeddadi üssünü de füzelerle vurdu.

Irak İslami Direnişi, Suriye'deki Kamışlı havaalanı yakınlarındaki Amerika’nın Hemo üssünü uygun silahlarla vurdu. 

Aksa Tufanı savaşından bu yana bu üs ilk kez direniş tarafından hedef alındı. Hemo üssünün Amerikalı ve İsrailli güçlerin kullandığı hayati öneme sahip bir istihbarat üssü olduğu bildiriliyor.

Direniş güçleri ile İsrail kuvvetleri arasında Batı Şeria'nın bir çok noktasında çatışmalar yaşandı. Çatışmalar özellikle Cenin ve Kalkilya bölgelerinde yoğunlaştı.

Cenin'deki çatışmalarda Filistin Direniş örgütleri ve grupları çok sayıda İsrail askeri aracını patlayıcılarla vurdu.

Hamas'ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, Han Yunus'ta bir evin içine konuşlanmış olan İsrail piyade birliğini, anti-personel patlayıcılarla vurdu. Yine aynı bölgede başka bir binada saklanan İsrail güçlerini Yasin-105 roketleri ile hedef alarak ardından yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Çeşitli cephelerde 1 askeri buldozeri, 4 askeri aracı, 2 Merkava tankı ve 1 zırhlı personel taşıyıcı aracı vuran Kassam Tugayları, Nuseyrat kampının kuzeydoğusundaki İsrail kurtarma güçlerini havan toplarıyla vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Han Yunus'un doğusundaki Ben-i Suheyla bölgesinde İsrail askerlerinden oluşan bir topluluğu havan toplarıyla vurdu.

Cibaliya bölgesinde 1 Merkava tankı imha eden Kudüs Tugayları, aynı bölgede Skylark tipi bir insansız hava aracını ele geçirdi.

Kudüs Tugayları ve Kassam Tugayları ortak bir operasyonla, Han Yunus'un doğusundaki İsrail komuta odasını ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah ise bugün İsrail'e yönelik 9 operasyon gerçekleştirdi.

Kobra tepesindeki askeri ve casusluk teknik ekipmanlarını ve Malikiye bölgesindeki İsrail askerlerini uygun silahlarla vuran Hizbullah, Metulla, el-Bağdadi ve Tayhat tepesi ile Nazar dağı arasındaki bölgelerdeki İsrail askeri birliklerini füzelerle vurdu.

Ayrıca Hizbullah, el-Ramta, Tel Şar ve Birkat Rişa'daki İsrail askeri hedeflerini de füzelerle vurdu.

Hizbullah ayrıca İsrail'in Güney Lübnan'a yönelik saldırısında iki Sivil Savunma sağlık personelinin öldürülmesine tepki olarak Kiryat Şimona yerleşimini yoğun füze operasyonuyla vurdu.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com