GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-04-2023 08:43

Başkent Ankara'da İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısı protesto edildi..

Başkent Ankara'da İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısı protesto edildi..

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutu önünde toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan grup, ABD ve İsrail aleyhinde slogan attı.

Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı (MGV) Ankara Şube Başkanı Mustafa Koyuncu, grup adına yaptığı basın açıklamasında, İslam coğrafyasına yönelik gerçekleştirilen saldırıların tahammül eşiğini çoktan aştığını ve artık dayanılmaz bir noktaya ulaştığını belirtti.

Her ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya saldırı düzenlendiğini ifade eden Koyuncu, "Mescid-i Aksa ümmetin göz bebeğidir. İlk kıblegahımız Mescid-i Aksa, uluslararası camiada meşruiyeti olan ve devlet olarak tanınan fakat gerçekte bir terör örgütü olan İsrail'in saldırılarıyla, entrikalarıyla işgal altında. Tüm kalbimizle şuna inanıyoruz ki Kudüs, Müslümanların en çetin imtihanıdır." dedi.

Mescid-i Aksa'nın işgal altında olmasının sadece Filistinlilerin bir meselesi olmadığını vurgulayan Koyuncu, şunları kaydetti:

"Mescid-i Aksa da Kudüs de Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir. Filistin'e, İslam coğrafyasının tam kalbine bir hançer gibi saplanan İsrail, bölgede yaşanan kaosun, terör olaylarının, iç savaşların ve işgallerin yegane sebebidir. Biz biliyoruz ki bugün, siyonizmin her türlü fesadı yeryüzüne yayabiliyor oluşu onların gücünden değil Müslümanların parçalanmışlığından kaynaklanmaktadır. Evet, terör örgütü İsrail'in Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır."

Açıklamanın ardından grup, Filistin halkı için dua etti.

Hertaraf.com

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com