DÜNYA
Giriş Tarihi : 04-12-2023 13:50

Yemenli Komutan: Kızıldeniz'i İsrail gemileri için mezarlığa çevireceğiz..

Yemen Sahil Savunma Komutanı, Yemenlilerin sadece Filistin halkını savunmak için slogan atmakla yetinmeyeceğini vurgulayarak, bu ülke güçlerinin gerekli imkanlara sahip olduğunu ve Kızıldeniz'i İsrail gemileri için mezarlığa çevireceklerini söyledi.

Yemenli Komutan: Kızıldeniz'i İsrail gemileri için mezarlığa çevireceğiz..

Yemen Kıyı Savunma Komutanı Muhammed Ali el-Kadri, son dönemde İsrail gemilerine yönelik saldırıların defalarca yapılan uyarılar sonrasında gerçekleştirildiğini söylüyor.

Yemen, dün gece bazı medya kuruluşlarında Bab el-Mendeb Boğazı'nda 2 gemiye saldırı düzenlendiği yönündeki haberlerin ardından bu haberleri doğrulamış ve bu ülkenin silahlı kuvvetlerinin Gazze halkına destek amacıyla 2 İsrail gemisine saldırdığını duyurmuştu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü General Yahya Seri, gemilerden birine " insansız hava aracı" ile saldırı düzenlendiğini, ikinci saldırının ise "deniz füzesi" ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Yemen'in ‘26 Eylül’ gazetesinin bugünkü haberine göre, Yemen Kıyı Savunma Komutanı Muhammed Ali el-Kadri şunları söyledi: "Yemen devriminin lideri daha önce, Siyonist rejimi Kızıldeniz'in kendileri için yasak olduğu konusunda uyarmıştı. İsrail gemilerine saldırı, iki İsrail gemisinin Yemen donanmasından gelen uyarı mesajlarını görmezden gelmesinin ardından gerçekleştirildi.”

Yemen ordusu, dünkü saldırı haricinde İsrail’e ait gemilere yönelik çok sayıda başka operasyon daha gerçekleştirmişti. Bu operasyonlardan birinde Yemen Donanması, Kızıldeniz'de ‘Galaxy Leader’ isimli İsrail gemisini ele geçirmiş ve Yemen'in batısındaki Hudeyde limanına çekmişti.

Yemen Kıyı Savunma Komutanı Muhammed Ali el-Kadri ise bu konuya işaret ederek şunları söyledi: "İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerimize yönelik saldırganlığı sona erene kadar İsrail gemilerinin Kızıldeniz ve Makran Denizi’nde seyretmesine izin vermeyeceğiz."

Bu Yemenli komutan şunu da vurguladı: "Bölgesel sularımız Siyonist düşman gemilerinin mezarlığı olacaktır."

Ayrıca, bazı Batılı yetkililerin Kızıldeniz'deki seyrüseferi tehlikeye attıkları yönündeki açıklamalarına atıfta bulunan Muhammed Ali el-Kadri Yemen Donanması tarafından gerçekleştirilen operasyonların uluslararası rotalara veya diğer ticari gemilere zarar vermediğini, bu operasyonların sadece İsrail gemilerine karşı olduğunu açıkladı.

Muhammed Ali el-Kadri bu konuda şunları ifade etti: "Tüm İsrail gemilerini veya İsrail ile bağlantılı gemileri bir kez daha uyarıyoruz, uyarılarımızı ihlal etmeleri halinde meşru hedef olacaklardır."

Yemenli yetkililer daha önce defalarca yaptıkları açıklamalarda, İsrail ordusunun Gazze halkına yönelik operasyonları devam ettiği sürece İsrail'in çıkarlarına ve pozisyonlarına yönelik operasyonlarını sürdüreceklerini vurgulamıştı.

Yemenli komutan konuşmasının bir başka bölümünde İsrail gemilerine yönelik dünkü operasyonlara atıfta bulunarak, Yemen'in, özellikle Arap ve İslam ülkelerinin Gazze savaşı konusundaki sessizliğinden sonra, İsrail gemilerinin Kızıldeniz, Bab el-Mendeb Boğazı ve Makran Denizi'ndeki hareketlerini izlemek için gerekli denizcilik yeteneklerine sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Yemenlilerin Filistin halkına sadece söz ve sloganlarla destek vermediklerini belirten Yemen kıyı savunma komutanı, Yemen'in Filistin'e yönelik tutumunun değişmeyeceğini, Yemenlilerin Filistin halkının zaferi için tüm imkanlarını kullanacaklarını vurguladı.

Yemen ordusu, İsrail gemilerine yönelik saldırıların yanında ‘Aksa Tufanı’ başlamasından bu yana defalarca insansız hava aracı ve füze saldırılarıyla işgal altındaki Filistin topraklarının güneyindeki Eilat limanını da hedef almıştı.

Yemen Kıyı Savunma Komutanı Muhammed Ali el-Kadri konuşmasının sonunda, Yemen Donanması'nın Batılı ülkelerin planlarını etkisiz hale getirmek için gerekli imkanlara sahip olduğunu, Yemen silahlı kuvvetlerinin ABD, İngiltere ve İsrail'in Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb Boğazı’nda kendileri için bir alan oluşturmalarına izin vermeyeceğini kaydetti.  

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com