DÜNYA
Giriş Tarihi : 19-12-2023 23:24

Yemen'in yalın ayaklı direnişçileri Pentagon’u ayağa kaldırdı: Çok uluslu güç kuruluyor

Yemen'in yalın ayaklı direnişçileri Pentagon’u ayağa kaldırdı: Çok uluslu güç kuruluyor

Ensarullah’ın Kızıldeniz’deki ticaret gemilerine el koymasına karşılık, ABD çok uluslu bir güç kuruyor

İsrail’in Gazze halkına yönelik uyguladığı katliamlara karşılık olarak Yemenli Ensarullah’ın Kızıldeniz’deki ticaret gemilerine el koyması beklenenden fazla ses getirdi. İsrail’in bir numaralı müttefiki ABD ciddi pozisyonlar almaya başladı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün sabahın erken saatlerinde yaptığı açıklamada Ensarullah saldırılarının ardından Kızıldeniz'deki ticareti korumak için çok uluslu bir güç oluşturulduğunu duyurdu.

RT Arabic’in haberine göre Austin, bu çok uluslu güce katılan ülkelerin Kızıldeniz'in güneyi ve Aden Körfezi'nde ortak devriyeler gerçekleştireceğini belirtti.

ABD Savunma Kuvvetleri'nin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada Austin Yemen'den gelen Husi saldırılarının ticaretin serbest akışını tehdit ettiği, masum denizcileri riske attığı ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini dile getirdi.

Kızıldeniz'deki durumun toplu eylem gerektiren uluslararası bir sorun olduğuna işaret eden Amerikalı bakan, Ensarullah’ın eylemine karşı çok uluslu bir güç kurulacağını vurguladı.

Açıklamaya göre koalisyona ABD'nin yanı sıra İngiltere, Bahreyn, Kanada, Fransa, İtalya, Hollanda, Norveç, Seyşeller ve İspanya katılıyor.

Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Seri hafta sonu Gazze’ye ihtiyacı olan gıda ve ilaç verilmezse sadece İsraillilere ait olanları değil İsrail’e giden tüm gemileri hedef alacaklarını duyurmuştu.

hÜRSEDA HABER

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com