DÜNYA
Giriş Tarihi : 26-11-2023 19:13

Yemen açıklarında başka bir İsrail gemisine saldırı..

Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO), Yemen açıklarında başka bir gemiye saldırı düzenlendiğini ve ele geçirildiğini duyurdu.

Yemen açıklarında başka bir İsrail gemisine saldırı..

Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO), Aden'in güneybatısındaki sularda yabancı bir gemiye yönelik başka bir saldırı olduğunu bildirdi.

Agence France-Presse de bir İsrailliye ait olan Liberya bandıralı "Central Park" adlı petrol tankerinin Yemen kıyısı yakınlarında saldırıya uğradığını bildirdi.

Agence France-Presse, ABD donanmasına ait bir geminin de olay yerine doğru harekete geçtiğini aktardı.

İddiaya göre bu tanker Fas'tan Süveyş Kanalı'na doğru hareket ediyordu ve askeri üniformalı, kimliği belirsiz çok sayıda kişinin bu tankerin güvertesine girdi.

İsrail medyası da kimliği belirsiz silahlı kişilerin Aden açıklarında bir ticari gemiyi ele geçirip bilinmeyen bir yere götürdüğünü iddia etti.

Ayrıca İsrail medyası, geminin İsrailli işadamı ‘Eyal Ofer’e ait olduğunu söylüyor.

Yemen ordusu ise bu konuda henüz bir açıklama yapmadı. Ancak Yemen Silahlı Kuvvetleri daha önce Filistin halkına destek amacıyla herhangi bir İsrail gemisi görürlerse saldıracakları konusunda uyarmıştı.

Bilindiği üzere Yemen Donanması daha önce, Yemen kıyıları yakınlarında İsrail gemisi ‘Galaxy Leader’in kontrolünü ele geçirerek bu ülkenin kıyılarına yönlendirmişti. Yemen ordusu da yakın zamanda Makran Denizi'nde İsrail gemisi ‘ZIM’e düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com