DÜNYA
Giriş Tarihi : 14-06-2022 13:33

Ukrayna ordusu yolun sonuna mı geldi? Birer birer toprak kaybediyor...

Ukrayna'nın Luhanks Bölge Valisi Sergei Gaidai, Rus ordusunun Severodonetsk kentinin büyük bir bölümünü ele geçirdiğini açıkladı.

Ukrayna ordusu yolun sonuna mı geldi? Birer birer toprak kaybediyor...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat akşamı, Ukrayna'yı askerden ve Neo- Nazilerden arındırmak için başlattığı savaşta Rus ordusunun saldırıları Donbass bölgesinde yoğunlaştı.

Rus ordusu, Severodonetsk kentinin yaklaşık yüzde 70'inde kontrolü ele geçirirken, Luhanks Bölge Valisi Sergei Gaidai kentteki son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

KÖPRÜLERİ YIKTILAR

Gaidai sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kentin bir kısmında Ukrayna askerleri tarafından direnişin sürdüğüne dikkat çekerek, Rus ordusu tarafından kente giden 3 köprünün de yıkıldığını açıkladı.

BAĞLANTI KURMAK ÇOK ZOR

Şehre girişin imkansız hale geldiğini vurgulayan Vali "Artık ne yazık ki şehre girmek, şehre bir şeyler teslim etmek tamamen imkansız. Tahliye mümkün değil. Rus ordusu Severodonetsk’ten hızla çıksa bile kış döneminden önce burayla bağlantı kurmak çok zor" dedi.

Önceki gün Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, Batı ülkelerine acil silah yardımı çağrısında bulunmuştu.

Rusya daha önce, Karadeniz kıyısındaki liman şehri Mariupol'u ele geçirerek, Kiev'in ekonomisinin şah damarını kesmişti.

Rusya ayrıca, Herson ve Zaporojiye'ye kendi valisini atamıştı.

Milli Gazete

Zehra

AdminAdmin