GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-08-2023 21:35   Güncelleme : 29-08-2023 12:08

Türkiye Siyonist uyuşturucu kaçakçısını serbest bıraktı..

Türkiye Siyonist uyuşturucu kaçakçısını serbest bıraktı..

Türkiye’de 'uyuşturucu madde bulundurmak' ve 'kaçakçılığa teşebbüs etmek' suçlarından 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Aweke, Siyonist elebaşlarının Türkiye'den talebiyle erken tahliye eilerek İsrail'e ulaştı. İsrail Hakan Fidan'a ve Erdoğan'a teşekkür etti.

Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılan İsrailli Danny Aweke, serbest bırakıldı. Türkiye'de son dört buçuk yıldır tutuklu Aweke, erken tahliyesinin ardından cumartesi günü İsrail'e ulaştı.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen önceki gün Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılan İsrail vatandaşının, Ankara-İsrail hattında kurulan temaslar sonucu ülkesine döneceğini açıklamıştı. Cohen, perşembe günü yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı: “Ne mutlu ki Başkan Herzog'un, benim ve diğer yetkililerin araya girmesinden sonra 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Danny Awka hafta başında ailesinin yanına dönecek. Bu, İsrail Devleti ve Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail vatandaşları için yaptığı birçok çabanın bir parçası ve İsrail ile Türkiye arasındaki yakınlaşmanın kanıtıdır. Sorunun çözümüne katkı sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Fidan'a teşekkür ediyorum.”

Times of Israel'in aktardığına göre Cohen, Aweke'nin serbest bırakılması için kısa süre önce Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a bir mektup yazmıştı.

Türkiye'de bavulunda 34 kilogram gat ile yakalanan 35 yaşındaki Danny Awka, 2019 yılında tutuklanmış, “uyuşturucu madde bulundurmak” ve “kaçakçılığa teşebbüs etmek” suçlarından 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Awka, kendisine gatın Türkiye ve Avrupa'da yasal olduğunu söyleyen Almanya'daki kaçakçılar tarafından "kandırıldığını" öne sürmüştü.

GazeteDuvar

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com