GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-04-2022 09:35

Saadet Partisi: İsrail ile normalleşen Filistin ile anormalleşiyordur, Filistin özgür olmadan dünya, huzur ve barışa kavuşamaz

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, partisinin haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi: İsrail ile normalleşen Filistin ile anormalleşiyordur, Filistin özgür olmadan dünya, huzur ve barışa kavuşamaz

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, partisinin Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Irak’ın kuzeyinde düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonları sırasında şehit olan Üsteğmen Ömer Delibaş ve Piyade Teğmen Kaan Kanlıkuyu’ya Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diledi. Bursa’da infaz koruma memuru taşıyan minibüse yapılan bombalı saldırıya da değinen Kaya, patlatılan bomba ile şehit olan Cengiz Yiğit’e Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dilerken, saldırı sırasında yaralanan personel için de şifa dileklerini iletti.

“ İsrail herkesin gözü önünde küstahça hareket ediyor”

Yıllardır İsrail’in her Ramazan ayında Filistin’e, Mescid-i Aksa’ya saldırdığını hatırlatan Kaya, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılarda dozunu da artırdığının altını çizerek, “İsrail, bu saldırılarını özellikle İslam dünyası için bu özel günlerinde gerçekleştirerek tüm Müslümanlara gözdağı vermeye çalışıyor. Yani işgalciler, alçaklıklarına ve pervasızlıklarına her gün bir yenisini daha eklemeye devam ediyor. Dünya kamuoyunun ikiyüzlülüğü ve İslam âleminin sessizliğinden cesaret bulan İsrail, herkesin gözü önünde küstahça hareket ediyor” dedi. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kurulduğuna dikkat çeken Kaya, kuruluşun ardından İsrail’in BM kararlarına kendisinin uymadığını belirterek, “BM’ye kayıtlı her ülke milli sınırlarını deklare etmek zorunda fakat İsrail, kuruluşundan başlamak üzere kesin sınırlarını belirlemedi. Çünkü sürekli genişleyen bir ‘işgal devleti’ özelliğini korumak istedi ve buna devam ediyor. İsrail; 74 yıldır Filistin topraklarını adım adım ele geçirmiş, mazlum Filistin halkını topraklarından etmeye, evlerine el koymaya, Yahudi yerleşimcileri o evlere yerleştirmeye devam ediyor. İsrail, bugüne kadar hiçbir uluslararası hukuk ve norma uymadı! İsrail; hiçbir kutsala saygı göstermeyen, hukuka riayet etmeyen gözü dönmüş bir yapıdır. İsrail; bu haliyle Siyonist lobilerinin gücüyle dünyaya varlığı konusunda baskı uygulamış, işgalci bir çeteden başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

“İsrail ile normalleşen Filistin ile anormalleşiyordur”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail ile normalleşme adımlarını hatırlatan Kaya, AK Parti iktidarın 20 yılında Filistin konusunda çok zayıf kaldığını belirterek, “Bu saldırıların faili, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle gelip kanlı ayaklarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlanan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’tur! İsrail ile normalleşme adımları başlatan iktidara hatırlatmak isterim ki Mavi Marmara’da vatandaşlarımızı şehit eden, yıllardır sürdürdüğü şiddetle Müslümanlara zulmeden İsrail, normal bir ülke değildir! İsrail’le normalleşen, Filistin’le ve mazlumlarla anormalleşiyordur!

“Erbakan’ı Abdülhamid’in yalnızlığına terk etmeye çalışanlar sizlerdiniz”

20 yıllık AK Parti iktidarında İslam ülkelerinin birçoğunda iç karışıklıkların çıktığına dikkat çeken Kaya, iktidarın sessiz kalmasına rağmen hala Erbakan adını kullanarak kendi adını kurtarmaya çalıştığını belirterek, “Milli Görüş hareketi, her zaman Kudüs’ü ve Filistin’i İslam Birliğine giden yolun mihenk taşı olarak görmüştür. Bu yüzden siyasal hareket olarak tarih sahnesine çıktığı 1969 yılında gerçekleştirdiği ilk mitingin adı da ‘Kudüs Mitingi’ olmuştur. Şimdilerde iktidar partisinin ileri gelenleri, yazar-çizer takımı sık sık ‘Erbakan Hoca hayatta olsaydı’ diye cümle kurmayı alışkanlık edindi. Saadet Partisi’ne sataşarak, iftira ve hakaret ederek oy devşirmeye çalışanlara sesleniyorum; öncelikle Erbakan Hoca hayattaydı ve bizler de Allah’a hamdolsun, her daim yanındaydık. Ama sizi son 10-15 yıl Hocamızın yanında hiç görmedik. Bırakın artık Erbakan Hoca’mızı istismar etmeyi. Onu ‘Abdülhamid Han’ın yalnızlığına’ terk etmeye yeltenenler sizlerdiniz. Çok şükür ki bizler onun hayatının her aşamasında yanında olduk. Onu yalnız bırakmadık. İdeallerini hayata geçirmenin mücadelesini verdik, vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“2008 senesinde bir gazete kupürü Temel bey’i haklı çıkartıyor”

İktidarın Suriye ile ilgili olarak izlediği politikaya ilişkin eleştirilerine tepki gösterdiklerine değinen Kaya, Suriye’nin işgalinde AK Parti’nin büyük sorumluluğunu kabul etmesi gerektiğini belirterek, “Suriye’de olup bitenlerde AK Parti iktidarının büyük sorumluluğunu ifade eden Genel Başkanımıza cevap yetiştirmeye çalışıyorlar. Yok, post-truth açıklamalarmış da, yok vicdansızca bir değerlendirme olmuş da! Post-truth kavramı ete kemiğe bürünse; karşımıza 20 yıllık AK Parti iktidarı olarak çıkar, siz ne konuşuyorsunuz? Bakın Genel Başkanımızın AK Parti’nin Suriye’de yaşanılanlar ile ilgili söylemlerine örnek olacak bir gazete kupürü elimde. Yıl 2008, gazetede ‘Ortadoğu’da demokrasi için çalışıyoruz. Suriye’de dahil’ ifadesi kullanılmış. Dikkatinizi çekiyorum. 2008 senesinden bahsediyoruz. Bu detaylar Temel bey tarafından gerçekleştirilen açıklamalarının doğru olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

“Jarussalem yeniden Darusselam olmalı”

İslam dünyasının İsrail’in, Filistin saldırılarına karşı tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Kaya, Filistin meselesinin birliktelik ile çözüleceğinin altını çizerek, “Bütün İslam ülkelerine buradan çağırıda bulunuyoruz; tepkinizi ortaya koyun. Filistin, İslam dünyasının onur ve namusudur! Filistin dünya barışının kilit taşıdır. Herkese düşen görev bu kilit taşını muhafaza etmek ve yerinden oynatmamaktır. İslam ülkeleri, mevcut bütün ihtilaf ve ayrılıkları bir kenara bırakıp, Kudüs davası  etrafında birleşmelidir. Bugün biz Müslümanların en büyük sorumluluğu; Jarussalem’i yeniden Darusselam, yani barış ve selam yurdu yapmaktır” dedi.

Milli Gazete

Zehra

AdminAdmin