DÜNYA
Giriş Tarihi : 10-12-2022 14:41   Güncelleme : 17-12-2022 11:49

Nijerya İslami Hareketi. Hacı Taleh Bağırov İçin, Derhal Serbest Bırakılması Çağrısında Bulundu.

Nijerya İslami Hareketi. Hacı Taleh Bağırov İçin, Derhal Serbest Bırakılması Çağrısında Bulundu.

Değerli Şeyh İbrahim Zekzeki'nin önderliğindeki İslami Hareket, 9 Aralık 2022 Cuma günü Nijerya'nın Kano kentinde bir miting düzenleyerek Azerbaycanlı Hace Taleh Bağırov’un derhal serbest bırakılmasını talep etti. Bağırov’un çeşitli işkencelerle süren hapisliği, Azerbaycan yönetiminin vahşet ve komplolarının bir sonucu olarak verilen haksız ve zalim bir karardır.

İslam onurunu ve izzetini daima koruyan bir İslam alimi olan Hacı Taleh Bağırov, yalnız başına dahi bu baskı ve işkencelere direniyor. Bağırov Müslüman mahkumlara yönelik olarak uygulanan zulme karşı hiçbir zaman göğsünü siper etmekten geri durmamıştır.
 
Hacı Taleh Bağırov, kendisine ve diğer tutuklu Müslümanlara uygulanan işkenceyi protesto etmek için bir açlık grevi uyguluyor.

Mitinge liderlik eden Malam İmam Yakub, Azerbaycan makamlarını bu insanlık dışı eyleme ve Kardeşimiz Hacı Taleh Bağırov’un yasadışı tutukluluğuna son vermeye çağırdı.
  
Dr. Davud Nalado ise  "Müslümanlar olarak, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kardeşlerimize yapılan zulüm, baskı ve işkencelere sessiz ve tepkisiz kalmayacağız” dedi.
 
Mitingin sonunda yapılan kapanış konuşmalarının ardından dualar edildi.

KHA (KUDÜS HABER AJANSI)

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com