FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 03-11-2023 21:34

Nasrallah: Hizbullah olarak 8 Ekim'de savaşa katıldık, operasyonlarımız ile İsrail ordusunun üçte birini kendi sınırımıza çektik

Nasrallah: Hizbullah olarak 8 Ekim'de savaşa katıldık, operasyonlarımız ile İsrail ordusunun üçte birini kendi sınırımıza çektik

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah, Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı Aksa Tufanı Savaşı'nın ardından ilk kez açıklamalarda bulundu.

Nasrallah, İslam ülkelerine İsrail'e yönelik yakıt ve gıda akışını acilen durdurmaları çağrısında bulundu. Nasrallah, "Direnişe askeri destek vermiyorsanız en azından bu yapın" dedi. Nasrallah ayrıca Mısır'a da göndermede bulunarak Refah Sınır Kapısı'nın açılması gerektiğini belirtti.

Nasrallah, "Birileri savaş mı ilan edeceğiz diye bekliyorlar. Biz ikinci günden beri, 8 Ekim itibarıyla savaşa zaten girdik. Sınırda neler yaşandığı orada yaşayan halkların malumudur. Gün gün İsrail'e yaptığımız operasyonları ilan ediyoruz" dedi.

İsrail ordusunun üçte birini Lübnan sınırına çekmeyi başardıklarını ifade eden Nasrallah, "Lübnan sınırı üst düzey İsrail birlikleriyle donatıldı. Böylece İsrail'in sadece güneye yani Gazze'ye odaklanmasını engelledik. Çok sayıda tankı, askeri aracı ve Siyonist askeri ortadan kaldırdık. Sınırda İsrail yerleşimcisi kalmadı. Hepsi bölgeyi terk etti. Sadece Siyonist askerler kaldı. Eğer sadece siyasi bir duruş sergilemiş olsaydık kuzeyde Siyonistler rahat hareket ederlerdi. " ifadelerini kullandı.

Nasrallah, "Amerika, Avrupa, Fransa ve Arap ülkelerinden her gün bu saldırıları durdurmamız için dolaylı mesaj geliyor" diye konuştu.

Nasrallah, "Gazze'deki gelişmelere bağlı olarak cepheyi genişletebiliriz. Şunu ilan ediyorum ki, Lübnan cephesinde tüm seçenekler masadadır ve her an her şey olabilir. Her ihtimale hazır olmalıyız. Amerika'nın tehditlerine cevabım sizin Akdeniz'deki filolarınız bizi korkutamaz. Ey Amerikalılar 1980'lerin başında Lübnan'da neler yaşadığınız unutmayın. Afganistan'ı unutmayın" ifadelerini kaydetti.

Nasrallah son olarak "Hamas'ın ve Gazze'nin zaferi çok yakındır. Allah bizimledir" dedi.

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com