GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-05-2023 10:49

MİT'ten İsrail ajanlarına operasyon! Mossad'a çalışan 11 kişi yakalandı

MİT, İstanbul'da dev bir operasyona imza attı. İsrail haber alma örgütü Mossad'ın hedefindeki İran'la ilişkili 1 şirket ve 23 şahsı takibe alan istihbarat elemanları 15 kişilik casus ağını deşifre ederken, 11 kişi yakalandı.

MİT'ten İsrail ajanlarına operasyon! Mossad'a çalışan 11 kişi yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yurt içi ve sınır ötesinde sürdürdüğü başarılı güvenlik operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. İsrail'in ulusal istihbarat örgütü Mossad'a çalışan 15 kişilik bir casus ağını deşifre eden MİT, düzenlenen operasyonla 11 kişiyi ele geçirdi.

1,5 SENELİK TİTİZ ÇALIŞMA
Sabah gazetesinin haberine göre, Mossad'ın MİT'le İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 1.5 sene boyunca koordineli bir şekilde yürüttüğü soruşturma kapsamında, Mossad'ın Türkiye'de hedefine aldığı İran'la ticari ilişkilere sahip 1 şirket ve 23 şahsa yönelik casusluk faaliyeti yürüttüğü saptandı.


Edinilen bilgilere göre Mossad, casusluk hücresinin lideri Selçuk Küçükkaya'ya, FETÖ firarisi eski TSK personeli Serkan Özdemir vasıtasıyla ulaştı. Küçükkaya, yurt dışındaki görüşmelerde, kendilerini Hose-Jorhe Satıa, Thomas Alfonso ve Raul olarak tanıtan Mossad mensuplarının talimatlarını harfiyen uyguladı.

5. GÖRÜŞMEDE CASUSLUK TEKLİFİ
Mossad'la arasındaki temasları, genellikle çeşitli Avrupa ülkelerinde yüz yüze gerçekleştiren Küçükkaya, bu buluşmalarda Mossad yöneticileri tarafından bir takım testlerden geçirildi. Mossad, 5'inci görüşmede Küçükkaya'ya casusluk teklif etti. Küçükkaya, Mossad'ın hedefinde olan 1 şirket ve 23 şahsı takip edebilmek için ayrı bir şekilde casusluk eğitiminden geçirildi, kendisine gizli haberleşme sistemi öğretildi.

Bu sistem üzerinden Mossad'la haberleşen Küçükkaya, talimat üzerine takip ettiği ve ettirdiği şahıslara dair topladığı bilgileri Mossad'a rapor şeklinde iletti. Küçükkaya'nın raporlarında hedef şahısların aile bireylerinin yurt dışı giriş- çıkış kayıtları, telefon görüşme ve sinyal bilgileri, banka hesap ve mal varlığı gibi bilgiler yer aldı.

15 KİŞİLİK EKİP İFŞA EDİLDİ
Bunun yanında kendisine hedef gösterilen şahısları bizzat takip eden, bu kişilerin ev ve iş yerleri çevresinde olası bir eylem için keşif yapan Küçükkaya bununla da kalmadı. Mossad tarafından kendisine hedef gösterilen şahısların takibi için 15 kişilik bir ekip kurdu.


Şebekenin ipinin çekilmesine neden olan olay ise Küçükkaya'nın hedefindeki bir şahsa tehdit içerikli paket göndermesi oldu. MİT elemanları paketin içeriğine ulaştıktan sonra başlattığı operasyonla Küçükkaya ve yardımcısı Musa Kuş'un 2 ay önce tutuklandığı öğrenildi.

Savcılık talimatıyla İstanbul'da düzenlenen operasyonla 13 şüpheli hakkında daha gözaltı kararı verildi. İstanbul Emniyeti'nin dün düzenlediği operasyonla 11 şüpheli kıskıvrak yakalanırken. 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

TGRT Haber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com