DÜNYA
Giriş Tarihi : 01-01-2024 13:12   Güncelleme : 01-01-2024 13:52

Irak direnişi Amerika ve İsrail hedeflerine yönelik operasyonlarını arttırdı...

Irak İslami Direnişi, Amerika ve İsrail hedeflerine yönelik saldırılarını arttırdı.

Irak direnişi Amerika ve İsrail hedeflerine yönelik operasyonlarını arttırdı...

 Irak İslami Direnişi resmi Telegram hesabından yapılan açıklamalara göre direniş güçleri Amerika’nın Suriye ve Irak’taki üslerinin yanı sıra İsrail rejiminin işgali altındaki topraklara da saldırılar düzenledi.

Irak İslami Direnişi tarafından yapılan açıklamada bugün Amerikan rejiminin işgali altındaki Suriye’nin Haseke iline bağlı Şeddai bölesindeki üsse saldırı düzenlendi.

Irak Hizbullah Tugayları Genel Sekreteri Ebu Hüseyin el-Humeydavi, Amerika’nın Irak’taki hedeflerine yönelik saldırıların devam edeceğini söyledi. 

Irak İslami Direnişi, dün Erbil havaalanı yakınındaki Amerikan üssüne insansız uçaklarla, Ayn el-Esed üssüne de füze saldırısı yapmıştı.

Öte yandan dün gece işgal altındaki Golan’daki İsrail askeri mevzileri ile Eylat limanı da Irak İslami Direnişi’nin hedefi oldu.

El Meyadin televizyonu, dün de Suriye’nin el-Ömer pertol sahası ile Koniko Gaz sahasındaki Amerikan üslerinin saldırılara hedef olduğunu bildirdi.

Amerikan rejimi, Suriye’ye ait petrol ve tahılın kaçakçılığını yapıyor. Suriye’nin petrol ve tahılını Irak’ın Kürdistan Bölgesi’nde kaçak yollarla satan Amerikan rejimi, Suriye’de bu kaçakçılığa yardım eden Suriye Demokratik Güçleri adlı örgütü finanse ediyor.

  YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com