DÜNYA
Giriş Tarihi : 14-02-2024 14:16

Hizbullah’tan geniş çaplı füze saldırısı...

Hizbullah, bu sabah İsrail yerleşimlerine geniş çaplı bir füze saldırısı düzenledi.

Hizbullah’tan geniş çaplı füze saldırısı...

İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi, Hizbullah’ın bugün düzenlediği füze saldırıları sebebiyle bir kadının öldüğünü 8 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada Hizbullah’ın füzelerinin askeri tesisleri hedef aldığını belirten gazete, Safed kentindeki bir binada ise Hizbullah’ın füze saldırısı sonucu bir kadının öldüğünü öne sürdü.

Habere göre Safed'deki Ziv Tıp Merkezi, saldırıda sekiz kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralılardan birinin durumunun ciddi olduğu açıklandı.

İsrail basını, Hizbullah’ın nokta vuruşlu füzeler kullandığını ve rejimin hava savunma sistemlerinin bu füzelere karşı çok başarılı olamadığını bildiriyor.

Amerika ve Avrupa ülkeleri Hizbullah’ın Gazze savaşından uzak durması için Lübnan hükümetine yönelik baskılarını arttırıyor.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah dün yaptığı konuşmada “Bizim Lübnan cephesinde Gazze direnişini desteklemek için yaptıklarımız bir vatan sorumluluğudur. Bizim Lübnan cephesindeki tavrımız insani ilkeler, ahlaki değerler ve dini sorumluluklarla ilgilidir” dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’daki saldırıların ancak İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar sona erince duracağını vurguladı.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com