DÜNYA
Giriş Tarihi : 28-12-2023 22:33

Hizbullah: Tüm senaryolara hazırız..

Hizbullah'ın Lübnan Parlamentosu'ndaki milletvekillerinden Hasan Fadlallah, Direniş’in bugüne kadar yaptıklarını “İsrail’i amaçlarına ulaşmaktan alıkoyan daha büyük bir savaşın parçası” olarak yorumladı.

Hizbullah: Tüm senaryolara hazırız..

l-Meyadin’e açıklamalarda bulunan Hizbullah’ın Lübnan Parlamentosu’ndaki Direniş’e Bağlılık Bloğu Üyesi ve Milletvekilli Hasan Fadlallah, Hizbullah’ın bugün, geçmişte sahip olduğundan çok daha güçlü bir konumda olduğunu vurguladı.

Fadlallah açıklamasında, İsrail’in, askeri faaliyetin olmadığı yerleşim yerlerini hedef aldığına dikkat çekerek, "Bu, hangi başarıyı temsil ediyor?" diye sordu.

İsrail’in 2006 senesinde Bint Cübeyl’de tarihi bir yenilgi yaşadığını vurgulayan Fadlallah, “Güney Lübnan'da yaptığımız fedakarlıklar, düşmanın hedeflerine ulaşmasını önlemek için verilen daha büyük savaşın bir parçasıdır.” dedi.

Artık İsrail saldırılarıyla yüzleşip karşılık verebilecek, kendi denklemlerini dayatabilecek bir Direniş gücünün var olduğunu sözlerine ekleyen Hasan Fadlallah sözlerine şöyle devam etti: “Direniş’in yetenekleri, özellikle 2006 Savaşı’ndan bu yana büyük ölçüde gelişti. Kararlılık, sahada hazır olma ve savaşın gidişatını kontrol etme yeteneği açısından geçmişle bugün arasında büyük bir fark var.”

“Gazze’yi destekleme ve topraklarını savunma” çerçevesinde, iki temel hedef üzerinde yürüdüklerinin altını çizen Fadlallah, bir diğer önemli hedeflerini ise “düşman amaçlarına ulaşırsa felaket sonuçlarını önlemek” olarak nitelendirdi. Ayrıca İsrail ordusunun içinde bulunduğu kötü vaziyetin son derece önemli olduğunu belirtti.

Fadlallah, “bugünkü denklemin tamamen farklı olduğunu ve ilk kez İsrail'in sınırdaki mevzilerinin günlük hedef haline geldiğini" sözlerine ekledi.

Bu arada İsrail ordusunun salı günü Bint Cübeyl’e düzenlediği saldırı sonucunda hayatını kaybeden üç Lübnanlı sivilin cenaze töreni katılan Fadlallah, "İslami Direniş, sivillerin hedef alınmasına müsamaha göstermeyecek.” dedi.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com