FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 10-12-2023 22:07

Hizbullah: İsrail’e benzersiz karşılık verilecek...

Hizbullah: İsrail’e benzersiz karşılık verilecek...

Hizbullah'ın Lübnan Parlamentosu’ndaki milletvekillerinden Hasan Fadlullah, İsrail’in Güney Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarının yeni gerilimleri de beraberinde getireceğini söyledi.

İsrail saldırılarının Hizbullah'ı Lübnan'ı savunmaktan ve Gazze'ye yardım etmekten vazgeçiremeyeceğini belirten Fadlullah şöyle dedi: "Direniş, düşmanın bu artan saldırısına hem silah hem de hedef düzeyinde yeni ve benzersiz saldırılarla karşılık verecektir. "

Gazze Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana İsrail’in saldırıları sonucu Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 17 bin 997 kişiye yükseldiğini açıkladı.

49 bin 229 kişinin de yaralandığını belirten Sağlık Bakanlığı şunları vurguladı: “Son saatlerde 297 kişi şehit oldu, çok sayıda kurban ise hâlâ enkaz altında.”

Gazze halkına desteğini sürdüren Hizbullah’ın, yerel saatle 15.00'te İsrail askerlerinin Şeba Çiftlikleri’ndeki toplanma alanını hedef aldığı belirtildi.

Daha sonra Lübnan İslami Direniş güçlerinin yerel saatle 15.30'da, İsrail askerlerinin mevzilendiği ‘el-Abad’ karargâhını vurduğu bildirildi. Bu saldırı sonucunda çok sayıda İsrail askerinin öldüğü ya da yaralandığı bilgisi aktarıldı.

Hizbullah’ın saat 15.30'da İsrail’in ‘Honin’ (Ramim) kışlasına ve 15.35'te de Berke Rişa karargahına roket attığı bildirildi.

Hizbullah, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırıları sona erene kadar saldırılarının devam edeceğini vurgulamıştı.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com