DÜNYA
Giriş Tarihi : 21-12-2023 14:17

Hizbullah İsrail ile savaşta çıtayı yükseltti..

Hizbullah İsrail ordusu ile savaşı bir adım ileriye taşıyarak İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait uçakları karadan havaya füzelerle vurulmaya başladı

Hizbullah İsrail ile savaşta çıtayı yükseltti..

Lübnan’daki İslami Direniş, İsrail’in sınırında yer alan El-Abad askeri noktasında gözetleme noktası ve tahkimatlara saldırı düzenlediğini duyurdu.

El-Alem haber sitesinin aktardığına göre, Çarşamba günü öğleden sonra uygun silahlarla gerçekleştirilen operasyon sonucunda İsrail ordusundan bazı askerler yaralandı.

Öte yandan Hizbullah, İsrail'in sınır üzerinde yer alan Er-Rahib askeri noktasını Burkan füzesi ile doğrudan vurduklarını açıkladı. Hizbullah, İsrail'in Hirbe Maar bölgesindeki topçu birliklerine de beş dakika arayla füzeli saldırılar düzenlediğini bildirdi.

Hizbullah ayrıca Birkat Risha bölgesi yakınındaki bir İsrail piyade kuvvetini de uygun silahlarla vurduğunu, saldırının doğrudan kayıplara yol açtığını belirtti.

İşgal altındaki Ştula ile Şumira bölgeleri ve işgal altındaki Lübnan köyü Tarbikha’nın hava sahasında iki İsrail askeri helikopterini karadan havaya füzelerle vuran Hizbullah, İsrail askeri uçaklarını bölgenin hava sahasını terk etmek zorunda bıraktı.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, söz konusu operasyonların Gazze'deki kararlı Filistin halkına destek ve İsrail’e karşı direniş için gerçekleştirildiği kaydedildi.

Filistin Direnişinin, İsrial’in saldırı ve ihlallerine karşılık olarak 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı savaşından bu yana İsrail-Lübnan sınırında İsrail ordusu ile Hizbullah arasında çatışmalar yaşanıyor.

Hizbullah dün de İsrail'in Metulla bölgesine ve Yiftah yerleşimine yönelik 3 operasyon gerçekleştirdi. El Malikiye bölgesi yakınındaki bir "Merkava" tankı da Hizbullah tarafından doğrudan vuruldu.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com