FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 04-12-2023 13:52

Hamas: İsrail güçlerinin yüzde 70'i Gazze'nin kuzeyinden çekildi..

El-Kassam kaynakları, İsrailli askerlerin Gazze Şeridi'nin kuzeyinden çekilmeye başladığını duyurdu.

Hamas: İsrail güçlerinin yüzde 70'i Gazze'nin kuzeyinden çekildi..

Direnişe ait resmi Telegram hesaplarında yer alan habere göre Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugaylarına mensup resmi kaynaklar, İsrail askerlerinin aldığı son darbeler üzerine Gazze'nin kuzeyindeki askerlerinin yüzde 70'ini çektiğini bildirdi.

İsrail Ordu Radyosu ise ordunun Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus'a kara saldırısının başladığını duyurdu.

Kaynaklar geçtiğimiz cuma gününden bu yana Han Yunus’un, İsrail ordusunun yoğun hava saldırılarının hedefi haline gediğini bildirdi.

Bu bağlamda, UNICEF sözcüsü de Gazze'nin güneyinin çok şiddetli bombardıman altında olduğunu ve saldırıların çocuklar arasında ağır kayıplara yol açtığını açıkladı.

İsrail askerlerinin yüzde 70'inin kuzeyden çekildiğini belirten Hamas komutanı el-Cezire haber kanalına verdiği demeçte şunları söyledi: “Gazze Şeridi'nin kuzeyinden çekilme ateşkesle başladı ve direniş güçlerinin saldırılarının ardından son iki günde yoğunlaştı.”

El-Kassam komutanı İsrail’in kara operasyonlarının Gazze Şeridi'nin güneyinde yoğunlaştığını, aynı zamanda kuzeyde manevra güçlerinin sınırlı olduğunu açıkladı.

İsrail ordusu daha önce Han Yunus bölgesinde broşürler dağıtarak bu şehri tehlikeli bir savaş bölgesi ilan etmiş ve bölge sakinlerinden burasını terk etmelerini istemişti.

İsrail Gazze Şeridi'ne karşı başlattığı savaştan bu yana, Gazze'nin kuzeyinde yaşayanlardan güney Gazze Şeridi'ne gitmelerini istemiş ve ardından da Mısır'a nakledilen yaralılar başta olmak üzere bu bölge halkına defalarca saldırmıştı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, bugün yaptığı açıklamada, yoğun hava ve topçu saldırıları nedeniyle Gazze'de son 24 saatte 700'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Usame Hamdan da bu akşam verdiği demeçte İsrail'in Gazze, Batı Şeria ve Kudüs üzerinde baskısını artırmasına rağmen başarısız olacağını söyledi ve Amerika'nın Gazze'deki etnik temizliğin suç ortağı olduğunu ifade etti. 

İsrailli esirler hakkında da konuşan Usame Hamdan, “Kassam'ın İsrailli esirlere muamelesiyle İsrail'in Filistinli esirlere muamelesinin arasındaki farkı bütün dünya gördü. İsrail'in sabote etmesi ve ağırdan alması müzakerelerin başarılı olmasını engelledi.” dedi.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com