DÜNYA
Giriş Tarihi : 12-04-2022 09:57

Halid Meşal: İran, İsrail’i vurarak Suriye’nin intikamını aldı

Hamas liderlerinden Halid Meşal, İran'ın Erbil'de İsrail istihbarat örgütü Mossad'ı vurduğunu teyit etti.

Halid Meşal: İran, İsrail’i vurarak Suriye’nin intikamını aldı

Hamas liderlerinden Halid Meşal, Kürt meselesinin Türkiye, İran, Irak ve Suriye arasında çözülmesi ve Kürtlerin haklarının ABD ve İsrail’e müdahale zemini doğmadan verilmesi gerektiğini söyledi.

İslami Analiz'de yer alan habere göre: Meşal, Rudaw’a verdiği demeçte İran’ın Erbil’de Mossad ajanlarının buluştuğu karargahı vurması ile ilgili de değerlendirmede bulundu.

Hamas’ın Yurtdışı Sorumlusu olarak görev yapan Meşal, İran’ın Erbil’deki saldırısının İsrail ile çekişmesinin bir sonucu olduğunu kaydetti.

İran’ın Suriye’de öldürülen bazı adamlarının intikamını almak için bu saldırıyı gerçekleştirdiği şeklindeki haberleri hatırlatan Meşal, “Şimdi Kürdistan'da elbette tavrınızı belirleme hakkınız var, orası sizin ülkeniz, güvenliğinizden kendiniz sorumlusunuz, siyasetin keşmekeşliğini ve karmaşıklığını biliyorsunuz. Fakat biliyorsunuz, İsrail hepimizin düşmanı, etnik farklılık gözetmeksizin tüm Müslümanların düşmanı, Kürdistan'ın, tüm Irak'ın ve genel olarak İslam ümmetinin düşmanı. Fakat ülkemizin istikrarını ve güvenliğini nasıl koruyabileceğiniz konusu, Arap ve İslam dünyası düzeyinde uzlaşılması gereken bir durum” dedi.

Meselenin Kürdistan Bölgesi ile İran arasında “çözülebileceğini” vurgulayan Meşal, “Siz bunu Irak’ın egemenliğine yönelik bir saldırı olarak görüyor musunuz” sorusuna, “Kürdistan hükümetinin olaya kesin bir cevabı varsa, asıl mesele bunu siyasi yollardan, İran hükümetiyle doğrudan çözmektir. Her devletin güvenlik ve huzurunu, çıkarlarını koruması gerektiğini anlıyorum elbette. Fikir ayrılıklarının olduğu bir durumla karşı karşıya kaldığımızda asıl mesele ilgili tarafların konuyu tartışmasıdır. Birlikte ve argümanlarını ve bilgilerini paylaşarak sorunu çözmeleridir” yanıtını verdi.

Zehra

AdminAdmin