GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-05-2022 06:17

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul, tutuklandı..

Evine yapılan baskınla gözaltına alınan Adana'da Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul tutuklandı.

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul, tutuklandı..

Koray Sarısaçlı'nın geçen yıl 8 Eylül'de kaçırılıp, 13 gün sonra serbest bırakılmasına ilişkin açılan davada; kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Kuytul, sabah erken saatlerde gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Kuytul, tutuklandı.

Yürütülen soruşturma kapsamında Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Kuytul, sabah saatlerinde Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerince "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, gasp, adam yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla gözaltına alındı. Yüreğir Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Alparslan Kuytul, adliyeye götürüldü. Kuytul'un tutuklandığı belirtildi. 

Sarısaçlı'nın kaçırılmasıyla ilgili açılan davada tutuklu sayısı Alparslan Kuytul'la birlikte 8'e yükseldi.

Alparaslan Kuytul’un avukatı Bilal İpek halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada müvekkilinin Koray Sarısaçlı’nın kaçırılması nedeniyle gözaltına alındığını söyledi. Alparslan Kuytul’un savcılık ifadesinde “Bu kaçırılma olayının benimle bir alakası yok. Koray Sarısaçlı’nın ifadeleri ise tamamen soyut. Bu olay düzmece olabilir. Bu işi bir takım güçlerin planladığını düşünüyorum.” dediği kaydedildi.

Vakfın bir dönem yöneticiliğini de yapan Koray Sarısaçlı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadesinde kaçırıldığını, 13 gün rehin tutulduğunu, işkence gördüğünü, zorla 7 milyon dolarlık senet imzalatıldığını ileri sürmüştü. 

Evrensel

Zehra

AdminAdmin