FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 21-01-2024 21:12

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (21 Ocak)

Irak İslami Direnişi, işgal altındaki Golan'da bulunan İsrail askeri hedeflerini insansız hava araçlarıyla vurdu.

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (21 Ocak)

Batı Şeria'daki Filistin direnişi, Ramallah yakınlarındaki Psagot yerleşim yerini ve Cenin'in güneyindeki Mathalun bölgesindeki İsrail askerlerini EYP'lerle hedef aldı. Ayrıca Dotan kontrol noktasına da ateş açıldı.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Han Yunus'un doğusundaki İsrail askerlerini ve eş-Şuheda Camii yakınlarındaki İsrail komuta kontrol mezvilerini havan toplarıyla vurdu.

Gazze'de İsrail tarafından istihbarat amaçlı kullanılan EVO max 4T tipi keşif uçağını düşüren Kudüs Tugayları, Bureyc kampının kuzeyi ve doğusundaki İsrail askerlerini ve araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Sofa askeri bölgesi ve destek mevzilerini çok sayıda havan toplarıyla vuran Kudüs Tugayları, Kissufim ve Gazze'nin güney bölgesindeki İsrail askeri mevzilerini füzelerle vurdu.

Ayrıca Bureyc kampının kuzeydoğusunda 2 İsrail askerini keskin nişancı atışıyla vurdu.

Kudüs Tugayları ile el-Kassam Tugayları, ortak bir operasyonla Sofa askeri bölgesini havan toplarıyla bombaladı.

Hamas'ın askeri kanadı olan e-Kassam Tugayları, Cibaliye el-Balad bölgesinde 1 Merkava tankı Yasin-105 patlayıcısı ile vurdu ve el-Tuffah ve el-Darac Mahallelerinin doğusundaki İsrail askerlerini havan toplarıyla bombaladı.

El-Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Cibaliye kampının doğusundaki ilerleme eksenlerinde İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Mücahid Tugayları, Gazze'nin doğusundaki İsrail askerleri ve araçlarından oluşan bir topluluğu ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

Mücahid Tugayları ve Aksa Şehitleri Tugayları'na bağlı el-Amudi Tugayı, ortak bir operasyonla Nahal Öz yerleşim yerini füzelerle vurdu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı olan Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Gazze'de İsrail araç ve askerlerinden oluşan toplantıları ve topçu birliklerini ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

El-Fetih İntifada'nın silahlı kanadı el-Asife Güçleri, Ham Yunus'un merkezindeki İsrail askeri yoğunlaşmalarını havan toplarıyla bombaladı.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Ömer el-Kasım Güçleri, Refah'ın doğusundaki İsrail askeri araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı. Ayrıca Bureyc kampının kuzeydoğusunda ve Cibaliye kampının doğusunda İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail hedeflerine yönelik 4 operasyon gerçekleştirdi.

Branit kışlasını ve Ruvaysat el-Karn bölgesini füzelerle vuran Hizbullah, Hadab el-Bustan bölgesindeki İsrail askeri toplanmalarını Burkan füzeleriyle vurdu.

İsrail'in Güney Lübnan'da sivilleri ve köyleri bombalamasına tepki olarak Hizbullah, Avivim yerleşim yerini füzelerle vurdu.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com