FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 14-01-2024 22:18

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (14 Ocak)

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, bugün İsrail hedeflerine yönelik 8 operasyon gerçekleştirdi.

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (14 Ocak)

 Irak İslami Direnişi, Suriye'deki ABD'nin Kharab el-Cir üssünü füzelerle, el-Ömer ve Karyetu’l Hadra’daki üslerini insansız hava araçlarıyla vurdu.

Batı Şeria'nın bir çok noktasında Direniş güçleri ile İsrail kuvvetleri arasında çatışmalar yaşandı.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Ömer el-Kasım Güçleri, Gazze'nin kuzeyindeki Muharabat bölgesinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi ve bir askeri aracı patlayıcılarla imha etti.

Tel el-Hava bölgesini bombalayan bir savaş uçağını uçaksavar füzesiyle hedef alan Ömer el Kasım Güçleri, Muğraka ekseninde bir İsrail askeri aracını tandem patlayıcılarla vurdu.

Mücahid Tugayları, Gazze şeridi hava sahasında bir İsrail Hermes 900 hava aracını karadan havaya füzeyle vurdu. 

Gazze'nin çeşitli eksenlerinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara giren Mücahid Tugayları, Kuzeydeki İsrail saha komutanlığı karargahını kısa menzilli füzeler ve havan toplarıyla bombaladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Bureyc ve el-Megazi kampları bölgelerindeki ilerleme eksenlerinde İsrail askerleri ile yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Bureyc kampının kuzeyi ve doğusundaki İsrail askeri toplanmalarını havan toplarıyla bombalayan Kudüs Tugayları, el-Masdar bölgesindeki İsrail askerlerini havan toplarıyla bombaladı. Kissufim sahasındaki İsrail askeri toplantılarını da Bedir-1 füzeleriyle bombaladı.

El Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus bölgesindeki İsrail komuta kontrol sahasını 120 kalibrelik havan toplarıyla bombaladı.

Kudüs Tugayları ve Aksa Şehitleri Tugayları'na bağlı el-Amudi Tugayı, Han Yunus'taki Bilim ve Teknoloji Fakültesi'nin çevresindeki İsrail askeri topluluklarını ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Hamas'ın askeri kanadı olan El Kassam Tugayları, Han Yunus'ta İsrail güçleriyle çatışmalara girdi.

Bureyc kampına sızan İsrail güçlerini havan toplarıyla vuran Kassam Tugayları, Han Yunus bölgesinde de İsrail araç ve askerlerini havan toplarıyla bombaladı. Aşdod bölgesini de Makadma M75 füzeleriyle vurdu.

El Kassam Tugayları, Han Yunus'un güneyinde bir İsrail piyade kuvvetini anti-personel patlayıcılarla vurdu ve 1 Merkava tankı imha etti.

Hizbullah, bugün İsrail hedeflerine yönelik 8 operasyon gerçekleştirdi.

Khirbet Maar'daki İsrail topçu mevzilerini, Hadab Yaron'daki İsrail hedeflerini ve el-Merc bölgesindeki bir grup İsrail askerini füzelerle vuran Hizbullah, Metulla'da bölgeye yeni kurulan casusluk ekipmanlarını uygun silahlarla imha etti.

Hizbullah, Kfar Yoval, Birkat Rişa, el-Assi bölgelerinde İsrail hedeflerini uygun silahlarla vurdu. Ayrıca, Mervehin bölgesinde bir İsrail insansız hava aracını uygun silahlarla imha etti.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com