DÜNYA
Giriş Tarihi : 23-07-2023 08:49   Güncelleme : 09-08-2023 22:18

Ayetullah Hamaney : Tüm İslam Alimleri Bu Saygısızlığı Yapana En Yüksek Cezanın Verilmesinde Hemfikir

Ayetullah Hamaney İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlık hakkındaki mesajında 'Tüm İslam Alimleri Bu Saygısızlığı Yapana En Yüksek Cezanın Verilmesinde Hemfikir'' dedi.

Ayetullah Hamaney : Tüm İslam Alimleri Bu Saygısızlığı Yapana En Yüksek Cezanın Verilmesinde Hemfikir

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamaney bir bildiride, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in kutsî makamına yapılan saygısızlığı acı, komplocu ve tehlike doğuran kabul edilemez bir eylem olarak nitelendirerek ‘’Tüm İslam alimleri söz konusu cinayetin failine en yüksek cezanın verilmesi konusunda hemfikir. İsveç hükümeti bu cinayetin failini İslam ülkelerinin yargı kurumlarına teslim etmeli’’ ifadesini kullandı.

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamaney’in mesajı şu şekilde:

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlık acı, komplocu ve tehlike doğuran bir eylem. Bu cinayetin failine en yüksek cezanın uygulanması konusunda tüm İslam alimleri hemfikirdir. İsveç hükümetinin bu caniyi desteklemekle tüm İslam dünyasına karşı savaş hazırlığı düzenine büründüğünü ve kendini tüm Müslüman milletlerin ve birçok Müslüman milletin hükümetinin nefreti ve düşmanlığının hedefi haline getirdiğinin farkında olması gerek.
O hükümetin (İsveç hükümeti) bu noktadaki görevi söz konusu cinayetin failini İslam ülkelerinin yargı kurumlarına teslim etmektir. Arka plandaki komplocuların da bilmesi gereken şu ki; Kur’an-ı Kerim’in hürmeti ve şevketi günbegün artıyor ve Kur’an-ı Kerim’in hidayet ışıkları gün geçtikçe daha aydınlatıcı oluyor. Bu komplo ve fallleri gibileri Kur’an-ı Kerim’in hidayet ışığının önünü tutamaz, bunun için çok hakirler.
 ‘’Allah Emrinde Galiptir’’ (Kur’an ayeti/ Yusuf Suresi 21. ayet)

Seyyid Ali Hamaney

İrna

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com