DÜNYA
Giriş Tarihi : 03-10-2022 09:32

Afganistan'da 'Hazara Soykırımını Durdurun' kampanyası

Afganistan’da sürekli terörün hedefi haline gelmekle bilinen Hazaralar sesini duyurmak istiyor.

Afganistan'da 'Hazara Soykırımını Durdurun' kampanyası

IŞİD terör örgütü Kabil’de bir eğitim merkezine düzenlediği bombalı saldırıda “soykırım” niteliğinde katliam gerçekleştirdi. Bu saldırıda 49 kişi yaşamını yitirdi, ancak dünya kamuoyun, medya ve insan hakları savunucular bu katliamı görmek istemedi.

Hazara Müslümanlar maruz kaldıkları soykırım saldırılarına karşın savunmasız ve çaresizliklerini duyurmak için, “Kasara Soykırımını Durdurun” kampanyası başlattı.

Afganistan son günlerde Kabil, Mezar-ı Şerif ve Kunduz camileri de dahil olmak üzere ülkenin farklı yerlerinde yüzlerce kişinin öldüğü ve yaralandığı terör saldırılarına sahne oldu. Bu saldırıların çoğunun sorumluluğunu terör örgütü IŞİD  üstlendi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Kac eğitim merkezinde meydana gelen en son terör saldırısında 49 kişi öldü, 100'e yakın kişi yaralandı.

“Hazara Soykırımını Durdurun” kampanyası düzenleyen Twitter kullanıcıları dün (Pazar) sekiz saatten kısa sürede büyük ilgi gördü ve kampanyaya katılanların sayısı 274.000 kişiye yükseldi. 

Twitter kullanıcıları bu hashtag ile Afganistan'da Hazaralara ve Şiilere yönelik şiddete son verilmesi çağrısında bulundu.

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com