DÜNYA
Giriş Tarihi : 05-02-2024 22:38

ABD uzun süreli bir ateşkes için İsrail’e baskı yapıyor...

İsrail medyası, ABD’nin, İsrail’e uzun süreli bir ateşkesi kabul etmesi için aylardır baskı yaptığını bildirdi.

ABD uzun süreli bir ateşkes için İsrail’e baskı yapıyor...

İsrail’in Kanal 13 televizyonunda yer alan habere göre ABD, İsrail rejimine Suudi Arabistan ile normalleşme karşılığında uzun süreli bir ateşkesi kabul etmesi için baskı yapıyor.

Kanal 13’ün Siyasi İlişkiler Yorumcusu Rafif Drucker, Biden yönetiminin çok aşamalı bir anlaşmanın parçası olarak en az 4 ay boyunca ateşkesi kabul etmesi için İsrail’e baskı yaptığını söyledi.

Drucker, Biden yönetiminin istediği anlaşmanın iki aşamadan oluştuğunu söyledi. Ona göre anlaşmanın ilk aşamasında İsrail, Gazze Şeridi'ndeki çatışmaları 6 hafta süreyle durduracak ve Gazze şehir merkezlerinden çekilecek.

Ayrıca, 35 İsrailli esir ile 5 kadın askerin serbest bırakılması karşılığında da sınırlı sayıda esirin serbest bırakacak.

İsrail anlaşmanın ikinci aşamasında ise hayatta kalan tüm askerlerin serbest bırakılması karşılığında, uzun süreli ateşkesi sürdürecek ve ağır cezalara çarptırılanlar da dahil Filistinli tutsakların büyük çoğunluğunu serbest bırakacak. 

Rafif Drucker, Netanyahu'nun, savaşın etkili bir şekilde sona ermesine yol açabilecek uzun süreli bir ateşkesi kabul etmesi halinde büyük zorluklarla karşılaşması bekleniyor.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com