DÜNYA
Giriş Tarihi : 09-04-2024 11:05

Ünlü Rus düşünür Aleksandr Dugin: Yemen İslam âleminin onurunu kurtarıyor...

Yemen, Batı hegemonyasına sadece meydan okumakla kalmayıp aynı zamanda onunla fiilen mücadele eden en önemli merkezlerden bir haline gelmiş durumda.

Ünlü Rus düşünür Aleksandr Dugin: Yemen İslam âleminin onurunu kurtarıyor...

Yemen'de Ensarullah yakın zamanda Pekin ve Moskova ile anlaşmaya varmış, Kızıldeniz'de seyrüsefer özgürlüğü karşılığında uluslararası organlarda Çin ve Rusya'dan destek sözü almıştı. Ensarullah hareketinin yönetimindeki Yemen, jeopolitik oyun tahtasında her geçen gün daha önemli bir yer ediniyor. Sana hükümetinin kısa süre önce düzenlediği "Filistin: Ulusun Merkezi Meselesi" başlıklı video konferansına İngiliz parlamenter George Galloway ve ünlü Rus düşünür Aleksandr Dugin de katıldı. İsrail ve Batı'nın sömürgeci politikalarına karşıtlığıyla tanınan Galloway, Yemen'in Filistin'i fiilen savunmak için harekete geçen tek İslam devleti olduğunu vurgulayarak, "Yemen, Arap dünyasının ahlaki merkezi haline gelmiştir. Canını, kanını feda eden ve tam altı aydır acı çeken savunmasız Filistinlileri savunmak için fiilen silahlanan tek ülke ve tek İslam devletidir" dedi.

Yemen'in bölgenin ve dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olmasına ve komşuları ile onların “emperyalist müttefiklerinin” Yemen halkına yönelik saldırılarına rağmen bu duruşu sergilediğini söyleyen İngiliz milletvekili, ülkesinin Yemen siyasetinden “utanç duyduğunu” belirtti ve "Yemen'in özgürleştiği gibi Filistin'in de özgürleşeceğini" ilan etti.

Yemen halkına ve Sana hükümetine olan desteğini ve “hayranlığını” daha önce de dile getiren Aleksandr Dugin ise "Siz Yemenliler, İslam toplumunun onurunu kurtardınız ve Kızıldeniz'deki askeri operasyonlarla jeopolitik sistemi değiştirdiniz" diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gazze'deki meydan okuma tüm İslam toplumuna, tüm Müslümanlara ve dünyadaki tüm onurlu insanlara yöneliktir ancak tüm İslam ülkeleri arasında sadece Yemen bu meydan okumayı kabul etmiştir ve bu, saygıdeğer insanların adaletsizliğe ve soykırıma karşı nasıl hareket etmesi gerektiğine dair kahramanca bir örnektir." Dugin ayrıca Rusya'nın ABD ve Batı'ya karşı savaşını Filistin ve Yemen'deki durumla ilişkilendirerek "Rusya ve Yemen küresel canavarla savaşan iki güçtür, herkesi bu savaşa katılmaya çağırıyoruz" dedi. Rus düşünüre göre bugün yaşananlar, "tek kutuplu hakimiyet döneminden çok kutuplu bir dünyaya geçişe" işaret ediyor ve "Siyonizm, bu tek kutuplu Amerikan hakimiyetinin bir parçası." Dugin, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Tüm Müslümanların ve dünyanın gurur ve haysiyetinden geriye kalanları kurtarıyorsunuz ve inanıyorum ki artık Orta Doğu'daki direniş güçlerinin öncüleri ve liderleri sizsiniz."

‘Uygun füzeler’ doğruladı

Yemen Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Galloway ve Dugin'in övgü dolu sözlerini adeta doğrulamak istercesine Ensarullah güçlerinin son 72 saatte beş askeri operasyon düzenlediğini duyurdu. “Uygun füzeler”in bir kez daha başrolde olduğu operasyonlarda Seri'ye göre bir İngiliz gemisinin yanı sıra iki İsrail ticari gemisi ile iki ABD fırkateyni de “çok sayıda füze”nin hedefi haline gelerek “başarıyla hedef alındı.”

Aydınlık

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com